Seva de mesteacăn nu ține loc de tratament însă poate însoți cu succes tratamentul de bază al cancerului prezentat în Protocolul Verde.
Se colectează în lunile martie şi aprilie, atunci când copacul revine la viaţă. Seva de Mesteacăn 100% naturală este un adevarat elixir de sănătate, pe care popoarele din emisfera nordică a globului au numit-o în fel si chip (“băutura zeilor”, “ elixirul magic al șamanilor”, “esența vieții”, “laptele arborelui” sau “sângele mesteacănului”), toate denumirile sugerând puterile ei vindecătoare.
Dincolo de poezia denumirilor și a diverselor credințe populare, există o certitudine clară: seva de mesteacăn este eficientă în tratarea diferitelor boli, având și capacitatea de a purifica și a modifica starea energetica a organismului nostru.
Este un fantastic hepatoprotector. Principalii compuși ai sevei sunt glucoza și fructoza, derivații terpenici, vitamina C și o lungă serie de minerale valoroase: calciu, fosfor, cupru, magneziu, potasiu, mangan, zinc, sodiu și fier. De asemenea, seva de mesteacăn mai conține: acizi organici, uleiuri esențiale, volatile, taninuri, saponine, vitamine și substanțe biologic active.
Dincolo de aceste minerale și substanțe nutritive descoperite în sevă prin diferite analize de laborator, se poate remarca un factor suplimentar: energia vieții. În cazul mesteacănului este vorba despre existența unei forme deosebite de bioenergie, ce face ca seva să fie o “apă vie”.
Ciuperca Chaga crește pe trunchiurile copacilor din familia Betulacee, în special pe mesteacănul alb. Ciuperca, provenind mai ales din Siberia, este foarte folosită ca leac împotriva cancerului, datorită constituenților extrași din coaja de mesteacăn.
Cum se obține?
Seva de mesteacăn se colectează primăvara prin sfredelirea în adâncime (4-8 cm) a trunchiului sau a unor ramuri tinere viguroase, din care va începe să curgă un lichid limpede, cu gust acrișor-dulceag: seva de mesteacăn. Această operațiune se face numai cu mestecenii maturi, iar după colectarea a 250-500 ml. de sevă (1-2 căni), se unge imediat orificiul cu rășină, pentru a opri scurgerea, care altfel ar afecta vitalitatea copacului. După colectare, seva va fi strecurată cu ajutorul unui tifon. Este necesar ca, după ce se încheie colectarea, crestătura făcută în trunchi să fie acoperită cu ceară sau răsină, pentru ca astfel mesteacănul să nu fie supus unor infecții ce se pot strecura prin acea crestătură, ferindu-l de boală sau chiar de uscare și de moarte.
Cum se administrează?
Există mai multe studii care pun în evidență efectele antitumorale ale mesteacănului, în special ale sevei și ale scoarței acestuia. Principalul “vinovat” pentru acest efect este acidul betulinic, care se găsește în proporții mari în mesteacăn, în special primăvara. Acesta are efect citostatic asupra celulelor maligne din formațiunile tumorale de pe sistemul nervos, mai ales la copii. Pe lângă acest tip ce cancer, în ultima vreme s-au obținut rezultate pozitive și în cancerul ovarian, cancerul de prostată, colon, pancreas, cancerul pulmonar și cancerul mamar.
Seva de mesteacăn se consumă pe cât posibil imediat după recoltare, când încă este foarte proaspătă, iar vitaminele, enzimele și alte substanțe organice complexe din compoziția sa nu sunt oxidate.
Pentru tratament se recomandă 0,5-1 litri pe zi la adulți, în timp ce pentru copiii între 8 și 12 ani, 200-500 ml pe zi sunt suficienți, iar pentru cei între 4 și 8 ani, numai 100-300 ml pe zi. Durata curei nu este conditionată, de obicei, decât de perioada în care seva e secretată de copac.
Dacă nu aveți timpul sau disponibilitatea să colectați personal seva de mesteacăn în această primăvară, o puteți procura online de-aici sau de-aici.
În încheiere, vă dorim Sănătate și Încredere! Natura fie cu noi!
Surse: Pub Med, American Association for Cancer Research, Secretul Sănătății, Sfatul Medicului, Doctorul Zilei, Formula AS.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.