EFT | o metodă pentru vindecarea cauzelor spirituale ale bolilor + VIDEO&MANUAL

Complementar tratamentului de bază prezentat în Protocolul Verde, este important să identificăm traumele care ne stăpânesc subconștientul unde acestea se stochează în timp, apoi să lucrăm la eliminarea lor și la eliberarea blocajelor energetice.

EFT(în engleză Emoțional Freedom Techniques) este o tehnică derivată din medicina chineză, care se bazează pe harta energetică a corpului. Această hartă energetică folosește canale și puncte de legătură energetice prin care curge chi-ul sau forța noastră vitală. Conform teoriei din medicina chineză, orice eveniment traumatizant sau alte experiențe care condiționează negativ starea psihologică a unei persoane pot perturba fluxul de energie din corp printr-un blocaj sau un dezechilibru, împiedicând chi-ul să curgă armonios. Când acest lucru se întâmplă, una din consecințe este apariția problemelor de sănătate.

Cu alte cuvinte, așa cum am detaliat într-un articol precedent, apariția și dezvoltarea oricărei boli are la bază o emoție negativă care ne-a afectat puternic, survenită în urma unui eveniment petrecut în trecutul apropiat sau îndepărtat. Cu toate că, probabil nu mai conștientizăm în prezent, acel eveniment a creat în noi o reacție atât de puternică încăt ne-a afectat sistemul de gândire, ghidat de subconștient, și viziunea asupra vieții. Mai mult decât atât, acea emoție puternică pe care am trăit-o, a rămas în corpul nostru sub formă de energie, fiind înglobată de sistemul energetic.

Videoclipul de mai jos explică în 7 minute, parcursul emoțiilor negative, modul în care acestea sunt înmagazinate în câmpul nostru energetic, cum se manifestă în corpul fizic și cum ne afectează viața. De asemenea, expune mecanismul de funcționare a EFT-ului pentru vindecarea traumelor și îmbunătățirea vieții. Vă recomandăm vizionarea lui, după care vă invităm să lecturați mai departe articolul.

Probabil că, de-a lungul vieții, ați remarcat cum modul în care sunteți impactați de suferințe simțite într-un moment sau altul, coincide cu felul în care ați perceput realitatea în copilărie. Programarea mentală se petrece la nivel subconștient, în prima parte a vieții noastre. Până la vârstă de 7 ani, creierul nostru se aseamănă unui burete care absoarbe informațiile în totalitate, fără să aibă vreun filtru care să determine ce are valoare de adevăr și ce nu. Practic, după perioada de formare, când ne-am fundamentat propriul sistem de percepție și evaluare, modul în care sistemul nostru de referință funcționează este dictat, în proporție de peste 90%, de mediul și circumstanțele în care am crescut.

Dacă ne-am dezvoltat într-un mediu în care am fost judecați și criticați, dacă ne-am văzut rudele judecându-se reciproc, dacă nu ni s-a oferit afecțiune și apreciere, dacă am trăit cu teama de abandon, am fost certați deseori, agresați fizic, dezaprobați, subestimați sau ignorați, toți acești factori au contribuit la formarea noastră individuală, s-au stocat în subconștient sub formă de traume emoționale și în câmpul nostru energetic sub formă de blocaje, dând naștere, mai devreme sau mai târziu, la anumite tulburari comportamentale dar și la afecțiuni fizice.

În acest punct, mulți vor spune „Ok, și ce mai putem face acum?”. Ei bine, la fel cum există tratamente pentru afecțiunile fizice, există și remedii pentru cauzele lor – și anume pentru cauzele spirituale ale bolilor. EFT este una dintre aceste solutii.

Cum funcționează?

Afirmația lui Gary Craig, fondatorul metodei, este următoarea : “Cauza tuturor emoțiilor negative este un blocaj în sistemul nostru energetic” sau cu alte cuvinte, atunci când fluxul energetic este întrerupt datorită traumelor din trecut, apare emoția negativă, durerea fizică și starea de disconfort.

Practicarea EFT constă în lovirea ușoară cu vârful degetelor a anumitor puncte de presopunctură, meridiane sau puncte de legătură de pe harta energetică a corpului uman. Aceasta este una din etapele tehnicii prin care se elimină o parte din blocajul energetic și se readuce fluxul energetic al corpului la starea sa inițială de homeostazie.

Totodată, EFT nu folosește doar stimularea punctelor de presopunctură ci încorporează și alte psihoterapii utilizate deja în tratamentele comportamentale cognitive precum relaxarea, rememorarea și repetiția. Prin cumularea acestor proceduri se realizează o restructurare cognitivă a creierului pe termen lung. Când creierul își reface procesele cognitive, gândurile și emoțiile încetează a mai fi procesate prin filtrele vechi. Astfel, după aplicarea cu succes a EFT, emoțiile sau reacțiile negative sunt eliminate, ducând la o reacție neutră față de aceeași amintire sau situație care ne tulbura până atunci.

Prin intermediul aplicării acestei tehnici, se „procesează” toate evenimentele trecute din viața nostră, pe care sistemul energetic nu le-a putut procesa în momentul producerii lor, astfel permițând restabilirea curgerii libere a energiei prin corpul. Cu ajutorul ei, ștergem amprenta energetică a acestor evenimente vechi, astfel încât ele nu mai sunt capabile să domine peisajul nostru emoțional și devenim liberi să ne trăim viața cu bucurie.

Tehnica EFT, este o alternativă mai complexă și mai profundă a acupuncturii, cu diferența că învățarea practicării acupuncturii necesită ani întregi, în timp ce EFT este foarte simplu de învățat și aplicat, nu este dureroasă, nu implică folosirea acelor, iar rezultatele, în multe cazuri, sunt imediate și definitive.

Postul de televiziune Kanal D a difuzat, de curând, un reportaj despre rezultatele obținute de oameni din România, care au studiat și aplicat această tehnică pentru a se trata de diferite afecțiuni. Reportajul poate fi urmarit aici.

Cum învățăm?

  • Cea mai potrivită modalitate este să identificăm un terapeut acreditat și apoi să participăm la o sesiune individuală sau colectivă de terapie. Alegerea terapeutului este foarte importantă deoarece acesta trebuie să fie un practician experimentat care să știe să îndrume în aplicarea loviturilor ușoare asupra meridianelor energetice. Lucrul cu energiile este o meserie delicată care necesită pricepere și o anumită înclinație pe care nu o are oricine. Metoda este rapidă și ușoară, de aceea nu necesită o investiție de lungă durată în sesiunile cu un terapeut EFT. După ce se învață, se poate aplica individual, oricât de des, oriunde și cu oricine este deschis.
  • Există și varianta studiului individual iar pentru asta, noi vă sărim în întâmpinare cu un manual complet de învățare și practicare a acestei metode. Manualul se poate descărca în limba română, în format pdf. de-aici iar schema centrilor pentru presopunctură se găsește aici.

Este esențial să nu neglijăm practicile spirituale în cadrul tratamentului deoarece ele acționează benefic atât asupra psihicului, ajutându-ne să fim mai realiști, mai pozitivi și mai puternici, cât și asupra corpului energetic, susținându-l în întregul proces de vindecare.

În încheiere, vă dorim Sănătate și Încredere! Natura fie cu noi!

Surse: Emofree, EftMercola, ViataVerdeViu, TheEnergyTherapyCentre

%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close