Mediul & activitatea fizică | planuri vitale în vindecarea cancerului și fortificarea imunității

Alături de alimentația alcalină, tratamentul de bază și suplimentele, mediul și exerciţiile fizice sunt factori cruciali în procesul de vindecare.

Mediul:

În oraşe, în marile aglomerări urbane, datorită gazelor de eşapament, a poluării, a fumului de ţigară, a smogului industrial, al antenelor de telefonie mobilă, a stresului și presiunii energetice, etc., se crează un mediu extrem de nociv, încărcat cu ioni pozitivi. Acest mediu nociv favorizează starea de aciditate a organismuluiceea ce duce la apariția cancerului dar îi și înlesnește dezvoltarea.  Cu cât aciditatea este mai mare în organismul nostru, cu atât mediul este mai propice pentru formarea celulelor canceroase. De asemenea, cu cât organismul nostru este mai puțin oxigenat, cu atât este o gazdă mai prietenoasă pentru dezvoltarea și înmulțirea celulelor canceroase.

În natură, într-un mediu curat şi oxigenat există mai mulţi ioni negativi, numiţi şi “vitamine ale aerului”, iar în unele regiuni din natură (munte, malul mării sau cascade de apă) unde apa se află într-o continuă mişcare, proporţia ionilor din aer este de 2.000 ioni negativi faţă de 1.000 ioni pozitivi pe cm3. S-a constatat că acest raport este cel mai benefic pentru fiinţa umană. Doctorul Albert Kruger a descoperit că ionii negativi măresc rata vitezei de oxidare a serotoninei din sânge, reduc nevroza şi anxietatea măresc apetitul, pofta de viaţă şi tonifică organismul.

Beneficiile apei marine și a timpului petrecut lângă mare sau ocean, pe plajă, au transformat totul într-o știință denumită talasoterapie. Talasoterapia reprezintă aplicarea în scopuri terapeutice a proprietăților apei mării, soarelui, nămolului și a alegelor marine, și altor elemente asociate climatului marin. La fel de benefice pentru organism sunt și ultravioletele care previn osteoporoza, despresia, insomnia și atenuează simptomele bolilor autoimune.

Apa mării ajută la întărirea oaselor, regenerarea celulelor musculare, eliminarea toxinelor și determină procesul de regenerare a celulelor. De notat este faptul că aceste efecte benefice apar abia după 12 minute de baie în mare. Aşadar dacă vreţi să beneficiaţi de aceste efecte ale apei marine trebuie să staţi în mare cel puţin un sfert de oră.

Marea ajută la îmbunătățirea climatului psihologic, un plan cheie în vindecarea oricărei boli.

Aerul marin are binemeritata reputație de a fi excelent pentru sănătate, deoarece este bogat în ioni negativi și încărcat cu iod. Ionii negativi acționează asupra organismului uman conferindu-i starea de bine și de destindere. De asemenea, ionii negativi echilibrează și nivelurile de serotonină, un hormon care ajută la reducerea stresului, crescând gradul de fericire.

Marea este eficientă pentru persoanele care suferă de stări de anxietate, cât și de depresie ușoară, pentru că ajută la relaxarea organismului. Este suficient să asculți zgomotul valurilor sau să contempli o întindere uriașă și liniștită de apă, astfel încât să te simți mult mai optimist.

Un articol mai amplu care vorbește despre eficacitatea apei atât ca și tratament cât și ca mediu benefic în vinecarea cancerului puteți citi aici.

Sportul:

Este indicat ca sportul să fie practicat la o intensitate și durată suficient de mare cât să producă transpiraţie. De ce? Pentru că transpiraţia din timpul efortului fizic ajută la eliminarea rezidurilor de metabolism acide, reducând totodată stresul oxidativ şi crescând pH-ul sângelui. Apatia trebuie învinsă iar beneficiile sportului asupra minții și a corpului sunt de netăgăduit.

Sportul ajuta la alcalinizarea organismului. Exerciţiul fizic ne oxigenează întregul corp punând în mişcare sistemul limfatic şi, totodată, ne permite să eliminăm, prin procesul transpiraţiei, toxinele acumulate în corp şi aciditatea din ţesutul adipos. Activitatea fizică ne ajută să ne fortifiem şi să devenim mai flexibili, ne întăreşte sistemul cardiovascular, oasele şi articulaţiile. Sportul îmbunătăţeşte metabolismul, normalizează presiunea sanguină, echilibrează nivelul trigliceridelor din sânge şi nivelele de insulină.

* înnotul și sporturile acvatice dar și subacvatice sunt cele mai indicate și cel mai ușor de integrat în tratamentul cancerului.

Practicarea cu regularitate a sportului influenţează benefic şi cele mai mici structuri ale organismului nostru. Savanţii au descoperit că persoanele care duc un mod de viaţă activ au lungimea telomerilor mai mare. Aceștia sunt secţiuni de ADN care protejează capetele cromozomilor în timpul diviziunii celulare şi care cu vârsta au tendinţa de a deveni tot mai scurte. Sportul acţionează benefic asupra cromozomilor şi a longevităţii. Mai mult timp petrecut în natură, în miscare are o legătură directă cu longevitatea, arată un studiu suedez publicat în British Journal of Sports Medicine.

Lipsa activității fizice duce la scăderea hemoglobinei ceea generează anemia care poate provoca simptome fizice diferite (cum ar fi oboseală, vertij, respirație îngreunată ). Anemia poate fi cauzată de lipsa de fier, vitamina B12 sau folat, tulburări ale măduvei osoase, hemoragii sau hemoliză crescută a celulelor roșii din sânge. Acest lucru destaabilizează imunitatea pe care o veți înțelege mai bine din acest articol.

hemoÎn timpul exercițiului fizic, sistemul cardiovascular trebuie să genereze aportul de substrat pentru mușchiul aflat în acțiune.

Funcția de bază a hemoglobinei  se accelerează în timpul exercițiului fizic. Mai exact, transportul de oxigen de la plămâni la țesuturi și livrarea dioxidului de carbon la plămâni pentru a fi expirat, se intensifică. Acest lucru asigură oxigenarea optimă a organismului și, impicit diminuarea condițiilor de formare și dezvoltare a celulelor cancerigene care, așa cum am mai menționat, nu supraviețuiesc într-un mediu bine oxigenat.

În plus, transportul de oxigen prin sânge, determină procesul de vasodilatație și fluidizează distribuția corectă a nutrienților în întregul organism.

Totodată, buna funționare a sistemului imunitar și rata de reînnoire a celulelor crește considerabil odată cu nivelul de intensitate a activității fizice. Din acest motiv, persoanele active din punct de vedere fizic, în special atleții, au o masă totală crescută a globulelor roșii și a hemoglobinei  în circulație, față de persoane sedentare așa cum se demonstrează și în acest studiu de specialitate.

Sportul și timpul petrecut în natură, pe plajă, în pădure, pe munte, chiar și în parc sau în grădină sunt factori primordiali în procesul de vindecare. Ambele acționează atât asupra psihicului cât și asupra bunei dsfășurări a tuturor funcțiilor din organismul uman.

Printre beneficiile exercițiilor fizice pentru sănătate, se pot enumera următoarele:

  • Reducerea riscului de deces prematur
  • Reducerea riscului de boală coronariană
  • Reducerea riscului de accident vascular cerebral
  • Reducerea riscului de hipertensiune arterială
  • Reducerea riscului de diabet zaharat de tip 2
  • Reducerea riscului de sindrom metabolic
  • Reducerea riscului de cancer
  • Prevenirea obezității
  • Fortificarea sistemului imunitar
  • Îmbunătățirea capacității musculare
  • Prevenirea depresiei
  • Îmbunătățirea funcțiilor cognitive

Pe baza studiilor de meta-analiză, cea mai eficientă modalitate de a încuraja oamenii să înceapă și să mențină o activitate fizică regulată este intervenția comportamentală, mai degrabă decât intervenția cognitivă. Cu alte cuvinte, oamenii răspund mai ușor la experiențele concrete față de instrucția teoretică.

Exemple de intervenție comportamentală includ stabilirea de obiective, auto-monitorizare și măsurare, sisteme de feedback, prescripții de exerciții fizice și diverse provocări.

Pentru pacienții aflați în stare de mobilitate, se indică demararea activității fizice printr-un set de exerciții simple, practicabile și acasă. Ulterior, se recomandă intensificarea gradului de durată și dificultate și extinderea acestor practici într-un cadru natural, în aer liber. Iată mai jos câteva idei de început.

exercitii jpg

Nimic nu intensifică în organism procesele metabolice, reacţiile chimice, enzimatice şi de regenerare aşa cum o face practicarea regulată a exerciţiilor fizice. Sportul ne ajută să creştem masa musculară şi metabolismul, adică numărul de calorii pe care corpul le arde în stare de repaus şi care, odată cu înaintarea în vârstă, devine tot mai lent. Intensificarea schimbului de substanţe accelerează eliminarea din corp a toxinelor şi a deşeurilor metabolice.

Sportul și timpul petrecut în natură, pe plajă, în pădure, pe munte, chiar și în parc sau în grădină sunt factori primordiali în procesul de vindecare. Ambele acționează benefic atât asupra psihicului cât și asupra bunei desfășurări a tuturor funcțiilor din organismul uman.

În încheiere, vă dorim Sănătate și Încredere! Natura fie cu noi!

1 gând despre „Mediul & activitatea fizică | planuri vitale în vindecarea cancerului și fortificarea imunității

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close