6 vitamine și minerale eficiente în fortificarea imunității, prevenția și tratarea cancerului

Marea majoritate a doctorilor omit nutriția și carențele de nutrienți în organism atunci când prescriu tratamente pentru cancer. Vă prezentăm 6 vitamine și minerale vitale în lupta cu cancerul ce pot însoți cu succes tratamentul de bază prezentat în Protocolul Verde.

Organismul nostru produce zeci de mii de celule pre-canceroase zilnic. Însă un sistem imunitar bine funcțional ne protejează, eradicând aceste celule și menținând întotdeauna echilibrul din corp.
În momentul în care apare lipsa anumitor micro-nutrienți în organism sau se produc dezechilibre la nivel fiziologic și nu numai, sistemul imunitar este afectat negativ, astfel creându-se un mediu propice pentru apariția și dezvoltarea cancerului. Una din modalitățile prin care putem să prevenim și să stopăm acest lucru este printr-un aport de vitamine și minerale puternice care fortifică organismul și susțin sistemul imunitar. Iată 6 dintre ele:

Vitamina D

tratament naturist cancerEste supranumită și „vitamina soarelui”, ia naștere din reacţia pielii expusă la lumina solară. Vitamina D vine, în primul rând, de la soare. Avem nevoie de ea. Ne construiește imunitatea, ne face fericiți și ne ajută mâncarea să crească! Nu există nici un substitut pentru lumina naturală a soarelui.
Vitamina D are un rol crucial în echilibrarea sistemului imunitar. Ea se găsește, de asemenea, în unele alimente și poate fi luată și sub formă de suplimente. Vitamina D este foarte importantă pentru sănătate: ea influențează în jur de 30.000 de gene din organismul nostru și poate să prevină dar să și ajute la tratarea cancerului.
Are responsabilități esențiale în corpul uman și ajută la apărarea sistemului imunitar împotriva bolilor cronice. Rolul biologic pe care îl joacă vitamina D în organismul omului este mult mai complex decât a fost înțeles de medicină până de curând, el având o influență majoră în reglementarea funcției GcMAF – Globulin component Macrophage Activating Factor, Factorul de activare a macrofagelor component al globulinei, fenomen revoluționar descoperit și studiat cu interes încă din anul 1999 în toată lumea, în special în SUA.
Macrofagul este una dintre cele trei celule fagocitare ale sistemului imunitar și are un rol important în cadrul sistemului imun nespecific (înnăscut). Imunitatea înnăscută este cea cu care ne naștem.

Macrofagele inhibă proliferarea celulelor canceroase inundând, practic, tumorile printr-un proces de fagocitoză activă. Acest proces care „ucide” celulele canceroase este activat de GcMAF doar în prezența tumorilor. Cu alte cuvinte, macrofagele active există doar acolo unde este prezent cancerul. Mai mult decât atât, macrofagele activate de GcMAF participă la generarea procesului de apoptoză, mai exact moartea celulară programată a celulelor canceroase.

În 1999, mai mulți medici specialiști din Statele Unite au descoperit că sistemul de funcționare a  GcMAF se bazează pe factorul de activare a macrofagelor derivate din proteina de vitamina D. Această proteină endogenă este cel mai des prezentă în sistemul imunitar al persoanelor cu o stare de sănătate optimă și este scăzută în cazul celor cu o sănătate precară.

Surse naturale de vitamina D: somonul, macroul, tonul, fructele de mare, sardinele, gălbenuşul de ou, cerealele, nucile, merele, ciupercile, tofu, avocado, ulei de măsline.

Vitamina K2

benefits-vitamin-kEste produsă de diferite specii de bacterii. Deși o carență de vitamina K2 nu produce cancer în mod direct, aceasta e totuși puternic asociată cu toate formele de cancer agresive și fatale.
Localizări de cancer care au beneficiu în urma administrării de suplimente cu vitamina K2 sunt următoarele: plămâni, prostată, sân, ficat, colon, stomac, creier, gură, nas, gât, leucemie.
Aportul de vitamina K2 are o corelație inversă cu frecvența tuturor tipurilor de cancer, dar mai ales cu localizările pulmonare și de prostată. Aceasta previne apariția cancerului hepatic la persoanele cu hepatită cronică, ciroză hepatică (care sunt stări pre-canceroase) iar în cancerul hepatic, vitamina K2 stimulează moartea celulelor canceroase.

Surse naturale de vitamina K2: sparanghelul, melasa de afine, broccoli, varza de Bruxelles, roșii, ouă, varză, conopidă, zarzavatul cu frunze de culoare verde închis, frunzele de salată, șofranul, soia. Plantele care conțin vitamina K2 sunt lucernă, ceaiul verde, alga kelp, urzica și tărâțele de ovăz.

Iodul

blog-14-2Este o substanță de bază pentru organismul uman, fiecare celula din corp are nevoie de iod pentru o funcționare optimă.
Dr. Oncolo David Brownstein a testat împreună cu o echipă de medici peste 6.000 de pacienți care sufereau de cancer și a constatat că peste 96% dintre ei aveau o carență semnificativă de iod.
Sistemul imunitar nu poate funcționa în lipsa iodului, nu poate lupta cu infecțiile și mai mult decât atât, una din principalele funcții ale iodului are legătură cu glandele endocrine care includ tiroida, sânii, ovarele, uterul și prostata.
Tipul de cancer cu creșterea cea mai răspândită din SUA este cancerul tiroidian, apoi cel uterin și cel ovarian. Una din funcțiile principale ale iodului este să mențină arhitectura corectă a țesuturilor celulare din zonele respective. Deficitul cauzează formarea de chisturi în sân, ovare, uter, tiroidă, prostată dar și pancreas.
Un alt aspect al iodului este că el are proprietăți apoptotice, ceea ce înseamnă că poate opri dezvoltarea și diviziunea celulelor canceroase.

Surse naturale de iod: cele mai bune surse naturale de iod sunt peștele și fructele de mare, sare, suplimentele nutritive pe bază de extract din algă marină Kelp, se găsește și în produsele lactate însă acestea nu sunt recomandate în nutriția anticancerigenă. Astfel, cele mai nimerite sunt suplimentele cu iod.

Seleniul

selenium-supplementationEste un microelement important în dezvoltarea și buna funcționare a organismului. Proprietățile antioxidante îl recomandă în lupta cu stresul oxidativ și în echilibrarea sistemului imunitar. Oligoelement esential pentru mentinerea sanatatii, seleniul pare sa fie asociat si cu protectia fata de cancerul de colon, ne informează Medical News Today.
În corpul uman, seleniul se regăseşte în cantităţi mici, însă este prezent în toate ţesuturile. Concentraţia cea mai mare de seleniu se găseşte în rinichi, ficat, splină şi pancreas. Cea mai importantă funcţie biologică a sa constă în rolul său de mineral antioxidant. Seleniul protejează celulele de distrugerile produse de radicalii liberi din organism, prevenind, astfel, îmbătrânirea prematură şi îmbolnăvirea.

Acest remediu natural are două proprietăți extraordinare: este antitumoral și stimulent imunitar. Două proprietăți care au facut din el subiectul unor experimente medicale de o amploare excepțională și al unor adevarate miracole terapeutice.
Într-un  studiu American, efectuat la Cornell University şi la University of Arizona, a fost verificat efectul terapeutic al seleniului organic. Acesta a fost testat pe un număr de 1.300 de pacienţi diagnosticaţi cu cancer, cu vârste cuprinse între 18 şi 80 de ani. Bolnavii au fost împărţiţi în 2 grupe egale: la jumătate dintre pacienţi le-au fost administrate zilnic capsule cu seleniu natural, extras din drojdie de bere, în timp ce cealaltă jumătate a primit un remediu placebo. După 5 ani de administrare, rezultatul avea să uimească lumea ştiinţifică, oferind un impuls extraordinar medicinei naturiste în tratarea cancerului. Aşadar, în grupa care a luat seleniu organic, au fost înregistrate cu 63% mai puţine cazuri de cancer de colon, cu 58% mai puţine cazuri de cancer colorectal şi cu 46% mai puţine cazuri de cancer pulmonar, comparativ cu grupa celor care au luat remediul placebo. Mai mult decât atât, numărul pacienţilor care s-au stins din cauza cancerului a fost redus la jumătate. În multiplele cercetări epidemiologice, făcute în toată lumea, pe zeci de mii de oameni, seleniul s-a dovedit promiţător în prevenirea cancerului de ovare, col, rect, vezică urinară, esofag, pancreas, ficat, leucemie.

Surse naturale de seleniu: spanacul, caju, nucile de Brazilia, carnea de pui și de curcan, bananele, linte, ciupercile, fasolea, semințele de floarea soarelui, fisticul, migdalele, orezul brun, ouăle, peștele și moluștele (stridiile și scoicile).

Vitamina B17, amigdalina

download (3)Este un tratament naturist pentru cancer, ce vine în ajutorul a milioane de oameni diagnosticate cu afecțiuni oncologice. Se găsește în sâmburi de caisă, care au un aport bogat de amigdalină, o substanță recunoscută pentru proprietățile revoluționare de a lupta natural împotriva acestei maladii iar la nivel mondial a fost descoperită de cercetători ruși încă de foarte mulți ani.
Este un remediu eficient în a preveni apariția cancerului, dar și de a ajuta organismul în această boală tot mai răspândită în rândul tinerilor și al copiilor, întrucât amigdalina ajută la refacerea țesutului bolnav, tratează diferite infecții și bacterii și, mai mult de atât, ajută la menținerea sănătății organelor interne, în special a ficatului și a inimii.
Este posibil ca, atunci când achiziționați suplimentul, să observați pe recipient o atenționare care vă spune că o doză mai mare de 2 capsule pe zi poate provoca otrăvirea. FALS 100%. Există și articole eronate pe google care afirmă că acest supliment nu este recomandat. La fel ca alte articole care încearcă să defăimeze uleiul de canabis acestea sunt propagandă falsă menită să îndepărteze oamenii de tratamentele naturale și ieftine, astfel direcționându-i către metodele convenționale, costisitoare și distructive.
Sâmburii de caise sunt 100% inofensivi și funcționează ca tratament extrem de eficient pentru toate tipurile de cancer. Mai multe despre amigdalină puteți citi aici.

Fierul 

Untitled-1S-a constatat că majoritatea bolnavilor de cancer prezintă o carență semnificativă de fier. Dacă aveți cancer, este posibil să nu fiți familiarizați cu rolul pe care îl joacă adesea anemia de fier în boală. Acest tip de anemie este o afecțiune în care organismul nu poate produce suficientă hemoglobină, o substanță descoperită în celulele roșii care transportă oxigen, din cauza lipsei de fier. Potrivit unui studiu publicat în martie 2015 în revista științifică PLOS ONE, persoanele care suferă de anemie cu deficiență de fier prezintă un risc semnificativ mai mare de a se îmbolnăvi de cancer decât cei care nu au această carență.
Totodată, deficitul de fier poate interfera cu tratamentul chimioterapeutic, astfel scăzând șansele de vindecare.

Surse naturale de fier: spanac, cereale, mazăre, tofu, sfecla roșie, semințe de dovleac, vlăstari, mere, semințe de chia, susan, kale, urzici, spirulină, pătrunjel, quinoa, lintea, sfecla roșie, varză de Bruxelles, carne roșie, ton, somon, broccoli, fasole roşie, năut dar și fructe uscate: caise, struguri, stafide, prune uscate.

Surse: Pub Med, News-Medical, cancertreatmentresearch.com, Collective Evolution, Top Remedii Naturiste,  GreenInfoMedScience DailyHealthy Holistic Living, Medical News Today.

În încheiere, vă dorim Sănătate și Încredere! Natura fie cu noi!

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close