Năpraznicul | Geranium robertianum – ajutor de încredere în procesul de vindecare a cancerului

Năpraznicul (Geranium robertianum), este o plantă medicinală cu o acțiune aproape miraculoasă în bolile tumorale, reușind să stopeze sau chiar să vindece anumite forme de cancer și poate însoți cu succes tratamentul de bază prezentat în Protocolul Verde.

Fără îndoială, năpraznicul și-a câștigat celebritatea datorită cazurilor spectaculoase de vindecare a cancerului. Cel mai receptiv la tratamentul cu năpraznic este cancerul genital, dar pe lista cazurilor vindecate se află și cancerul pulmonar cu metastaze, cancerul mamar, cancerul de prostată, cancerul la intestin și cancerul gastric.

Năpraznicul este răspândit în Europa, unde crește spontan, dar și în America și Australia. Este o plantă ierboasă, anuală (uneori bi-anuală), cu tulpină roșiatică acoperită cu peri fini, înaltă de 30-40 cm. Frunzele, ca și tulpinile, sunt moi la atingere și se rup ușor. Florile sunt roz-violacee, așezate câte două la vârful pedunculelor. Fructul este în formă de cioc, lung de 2 cm, și seamănă cu un cioc de barză, de unde și numele de ciocul-cocorului, o denumire răspândită în România.
Crește mai ales în zonele submontane și montane, preferând solul bine afânat și umed, pe la marginile de drum, pe malul pâraielor de munte, sau rupturile de mal.

Substanțele care dau mirosul neplăcut Năpraznicului (numite ter­pene) sunt tocmai cele care au acțiune antitumorală directă. Cele mai valoroase relatări despre efectul Nă­praznicului în cancer, vorbesc de administrarea acestei plante împreună cu gălbenușul de ou, care este foarte bogat în seleniu. De aceea, formula folosită tot mai mult, în prezent, împotriva cancerului, este asocierea Napraznicului cu seleniu concentrat, obținut din surse 100% ve­getale.

În toate cazurile vindecate, tratamentul cu ceai de năpraznic a fost însoțit de un regim alimentar sever, cu sucuri și crudități sau cu cereale integrale (de tipul regimului Oshawa7)

Acest studiu al compusului plantei în formă pură și concentrație mare, demonstrează eficacitatea în tratamentul cancerului.

Cum se administrează?

Comprimate cu năpraznic – sunt un amestec dintre o bază neutră (numită excipient) și plantă extrem de fin măcinată. Ele constituie forma de administrare cea mai frecvent folosită în prezent, deoarece sunt foarte ușor de ingerat, sunt bine tolerate de organism și au un efect puternic, mai ales pe termen lung. În farmaciile și în magazinele naturiste de la noi din țară, se găsesc comprimatele produse de firmă „Dacia Plant”, care sunt un amestec de frunze, tulpini și flori de năpraznic, amestec ce și-a dovedit eficiența în foarte multe cazuri. Se indică administrarea capsulelor cu seleniu concomitent cu cele de Năpraznic pentru un efect sporit. Se recomandă curele cu năpraznic, în care se iau câte 6 comprimate pe zi, vreme de 3 luni, urmate de o lună de pauză, după care tratamentul se poate relua.

Infuzia de Năpraznic – pentru ceaiul de Năpraznic nu se folosește apa de la robinet, ci doar apă plată (preferabil apă alcalină AZUGA sau Perla Moldovei) sau apă de izvor care nu trebuie să fie mai veche de 48 de ore.

Se pun două linguri de frunze și flori uscate nemacinate (doar mărunțite puțin) cu o cană (250 ml) de apă la înmuiat, de seara până dimineața, când se filtrează licoarea rezultată (care nu este altceva decât un macerat), iar planta rămasă se opărește cu încă o cană de apă. Se lasă să se răcească timp de o jumătate de oră la temperatura camerei, apoi se filtrează. La sfârșit, se combină maceratul cu infuzia răcită. Se beau 3-4 căni pe zi, pe stomacul gol. Infuzia combinată se bea înghițitură cu înghițitură (unii terapeuți recomandă să se bea cu lingură).  În general, cura necesară este de 4 luni: 42 zile în prima fază, 5 zile pauză, reluandu-se apoi încă 78 zile neîntrerupt.

Pulberea de năpraznic – planta uscată(ceaiul) se mărunțește bine cu o râșniță electrică, după care se cerne cu o sită fină. Se ia câte o linguriță rasă de pulbere, de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Înainte de a înghiți pulberea cu puțină apă, ea se ține timp de câteva minute sub limbă. Pentru vindecarea cancerului, în medicina populară franceză și engleză, există o rețetă în care se combină pulberea de năpraznic cu gălbenuș proaspăt de ou.

În mod tradițional, se administrează dimineața o linguriță cu vârf de pulbere de năpraznic amestecată cu un gălbenuș de ou crud, iar pe parcursul zilei, se ia, de încă trei ori, câte o linguriță de pulbere de năpraznic pe stomacul gol. Tratamentul se asociază cu regim vegetarian cu foarte multe crudități, durând minimum un an. Se poate asocia și cu alte plante și remedii, neexistând incompatibilități în acest sens. În Spania și Portugalia, zone în care Năpraznicul este foarte popular, s-au înregistrat numeroase cazuri de cancer vindecate cu această plantă.

Deși este o plantă atât de puternică, Năpraznicul este aproape lipsit de reacții adverse. Singurele probleme care s-au constatat, extrem de rar, în timpul administrării lui, sunt agravarea inflamației prostatei la bărbații care deja aveau probleme de această natură.

În încheiere, vă dorim Sănătate și Încredere! Natura fie cu noi!

Surse: World Cancer research Foundation, National Center for Biotechnology Information Let’s Beat CancerSfatul MediculuiDr. Catalin Luca, Formula AS, Collective Evolution

%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close