Cafe Latte cu caramel sărat & canabis | Terapeutic, delicios și relaxant.

Aceasta este o băutură-desert care nu ține loc de tratament însă poate însoți tratamentul de bază prezentat în Protocolul Verde.

În Statele Unite, unde consumul de canabis este deja legal pentru absolut orice întrebuințare, sunt publicate rețete de mâncăruri, dulciuri sau băuturi cu această plantă.

Cafe Latte-ul infuzat cu canabis abundă de arome calde și este băutura perfectă pentru o după amiază, chiar seară liniștită petrecută în confortul căminului alături de oameni care știu să aprecieze un latte bun, caramelul sărat și în special proprietățile plantei.

Cum se pregătește?

În primul rând se prepară untul de canabis.

 • Pentru asta este nevoie de 3.5-4 gr. de muguri de canabis și 250 gr. de unt, preferabil BIO.
 • Mugurii de canabis se pun într-o tavă acoperită cu folie de aluminiu în cuptor la temperatura de 115 C timp de 25-40 minute pentru activarea THC-ului (substanța psihoactivă dar și cea cu cele mai puternice efecte medicinale din planta de canabis) apoi se lasă la răcit.
 • Odată răciți, mugurii se macină foarte fin (se pot da prin robotul de bucătărie pentru măcinat cereale)
 • Se pun mugurii măcinați împreună cu untul într-un borcan din sticlă groasă și se adaugă, opțional, o lingură de lecitină din floarea soarelui.
 • Borcanul se pune la Bain-Marie, închis ermetic, timp de 2-3 ore.
 • După fierbere, compoziția se strecoară cu ajutorul unui tifon sau ciorap de nylon, se lasă la răcit și se stochează într-un recipient.

Un video explicativ pentru prepararea uleiului și untului de canabis se găsește mai jos.

Se trece la prepararea caramelului sărat cu canabis.

Ingrediente:

 • un sfert de cană de zahăr brun neprocesat.
 • 3 linguri de apă
 • 1 lingură de unt de canabis
 • 2 linguri de frișcă
 • 1 lingură și jumătate de sare
 • 1-2 picături de esență de vanilie

Se pun apa și zahărul brun într-un recipient de gătit metalic cu coadă și bază groasă și se amestecă până când zahărul se topește.
Când începe să fiarbă, se oprește procesul de amestecare și se lasă la foc mediu până când conținutul prinde culoarea chihlimbarului (caramel). În timpul fierberii, se poate roti ușor recipientul pe foc astfel încât să nu se prindă/ardă conținutul.
Când sosul a prins culoarea caramelului, se adaugă untul de canabis împreună cu sarea și se amestecă intens până când acesta se topește și este complet încorporat în sos.
Se ia recipientul de pe foc, se adaugă repede frișca și esența de vanilie, apoi se amestecă din nou până la obținerea un sos dens și sosul de caramel sărat cu canabis este gata.

Pentru a finaliza Cafe Latte-ul, se adaugă o lingură generoasă din acest minunat sos de caramel la o cană de cafea cu puțin lapte sau spumă de lapte și se savurează cu plăcere.

*** Persoanelor cu probleme oncologice li se recomandă consumul moderat al acestui preparat sau înlocuirea zahărului cu sirop de arțar sau agave, miere BIO sau melasă și înlocuirea laptelui de origine animală cu lapte vegetal deoarece zahărul și laptele două alimente nerecomandate în nutriția anticancerigenă.

În încheiere, vă dorim o zi frumoasă, sănătoasă și terapeutic de relaxantă.

Sănătate, încredere și … Natura fie cu noi!

Sursă: Cannadish

%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close