Nutriția | unul din planurile vitale în tratamentul cancerului

La fel ca și tratamentul de bază, alimentația este unul din elementele cheie în vindecarea cancerului. Ea este prezentată pe larg și în Protocolul Verde.

Regimul alimentar este unul destul de strict, în care 80% dintre alimente trebuie să fie puternic alcalinizante, restul de 20% făcând parte din aşa-numita categorie a alimentelor tolerate.

Toate formele de cancer sunt caracterizate de doua condiţii de bază: acidoza şi hipoxia (lipsa de oxigen). Celulele canceroase sunt anaerobe (nu respiră oxigen) şi nu pot supravieţui în prezenţa nivelelor ridicate de oxigen. Conform doctorului  Otto Heinrich Warburg (1883-1970), toate celule normale cer în mod absolut oxigen, însă celulele canceroase pot trăi fără oxigen – este o regulă fara excepţie. Ţesuturile canceroase sunt ţesuturi acide, în timp ce ţesuturile sănătoase sunt ţesuturi alcaline.

Odată încheiat procesul digestiei, alimentele, conform calităţii proteinelor, hidraţilor de carbon, grăsimilor, mineralelor şi vitaminelor pe care le conţin, vor genera o condiţie de aciditate sau de alcalinitate în organism. Rezultatul acidifiant sau alcalinizant se măsoară prin intermediul unei scale numite pH, ale cărei valori sunt cuprinse între 0 şi 14, pH-ul 7 fiind un pH neutru. Este important să cunoaştem cum alimentele acide şi cele alcaline afectează sănătatea. Pentru ca celulele să funcţioneze corect, pH-ul acestora trebuie să fie uşor alcalin. Cu cât aciditatea este mai mare în organismul nostru, cu atât mediul este mai propice pentru formarea celulelor canceroase. Astfel, un mediu ostil pentru aceste celule, este cel alcalin.

Hrana din dieta alcalină nu are neapărat un pH alcalin. Important este ca, odată ajunsă în organism şi digerată, ea să producă o reacţie alcalină. Alimentele care determină alcalinizarea sângelui, urinei, salivei etc., sunt cele foarte bogate în clorofilă, adică legumele verzi şi zarzavaturile. Astfel, clorofila este substanţa principală în tot acest proces de vindecare prin echilibrarea pH-ului din organism, ea fiind nu doar un alcalinizant, ci şi un detoxifiant şi anti oxidant foarte puternic.

La fel de important de reținut este că zahărul hrănește cancerul. Celulele canceroase procesează diferit zahărul, comparativ cu celelalte celule din organism transformând cantităti mai mari de zahăr în lactat decât țesuturile normale. Cercetătorii numesc acest fenomen efectul Warburg, care prespunune că celulele canceroase descompun mai rapid zaharurile, stimulănd astfel creșterea tumorilor. Acest lucru insemnă că, dacă celulele canceroase există deja în organism, consumul de zahăr poate crește viteza de înmulțire a celulelor canceroase. Altfel spus, o alimentație fără zahăr sau cu foarte puțin zahăr este benefică pentru vindecarea cancerului.

Dacă puteți elimina 90% din zahărul procesat din dietă, practic, înfometați cancerul iar dacă reușiți să îl eliminați 100% aveți șanse de vindecare mult mai rapidă.

LAPTELE este extrem de nociv pentru bolnavii de cancer deoarece slăbește corpul fiind, de cele mai multe ori, procesat și conține chimicale și antibiotice care i-au fost administrate animalului, care, odată intrate în organism hrănesc cancerul.

În încheiere, vă dorim Sănătate și Încredere! Natura fie cu voi!

Comentariile sunt închise

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close