7 resorturi de wellness cu programe pe bază de canabis terapeutic și recreativ

Aceste resorturi nu doar includ canabisul în programele de sănătate și evenimentele pe care le susțin ci construiesc un întreg weekend pe bază de terapii cu canabis. 

În timp ce, în România, autoritățile continuă să se eschiveze menținănd un cadru legislativ ambiguu și nefavorabil pentru utilizarea canabisului medicinal în dezavantajul bolnavilor, în lume, deja se gătește cu canabis, se legalizează consumul recreativ și chiar se deschid centre de sănătate și relaxare cu proceduri bazate pe canabis terapeutic și recreativ.

Treptat, în țările civilizate, canabisul este introdus în aproape toate ramurile industriale, incluzând domeniul de health & wellness. Se organizează festivaluri ale canabisului în Thailanda sau Spania, se comercializează produse pentru înfrumusețare și masaj cu CBD, unguente pentru relaxare musculară cu THC, medicamente pe bază de THC și CBD și multe altele. Există chiar SPA-uri unde, pe lista serviciilor, se găsesc diferite proceduri cu CBD. Dar nu în România. Probabil că autoritățile române așteaptă legalizarea canabisului pe întregul mapamond precum și în alte galaxii până să ia o decizie favorabilă.

Dar să revenim la subiectul acestui articol și anume, cele mai bune 7 resorturi de wellness din lume cu programe pe bază de canabis.
În cazul în care există amatori pentru mai mult decât o scurtă ședință la SPA sau folosirea produselor din canabis acasă, mulțumită legalizării canabisului, aceștia au posibilitatea de a-și rezerva un sejur oricât de lung, în funcție de buzunare și preferințe, la un cannabis retreat unde se pot relaxa în toată puterea cuvântului.

download

Aceste retreat-uri sunt cât se poate de diverse și nu îmbracă aceleași standarde sau tematici. Fie că preferi un loc la munte sau într-o zonă tropicală, fie că ești în căutare de programe care împletesc meditația și sportul cu canabisul sau preferi un retreat doar pentru femei, le poți găsi în paleta de opțiuni. Defapt, opțiunile sunt atât de multe și variate încât alegerea unui singur resort sau eveniment poate deveni o adevărată provocare.
Iată mai jos o listă cu cele mai bune retreat-uri din lume pentru cei care vor să se bucure de terapiile cu canabis.

Coral Cove Cannabis Retreat

52605229_10156057135353513_7957928251723087872_nOare ce loc poate fi mai nimerit pentru a explora lumea canabisului medicinal și recreativ decât Jamaica – the Land of HerbsCoral Cove Resort este cât se poate de retras și intim așa cum ar trebui să fie orice complex care oferă activități și programe care includ canabis. În felul acesta, te poți relaxa și manifesta exact așa cum simți, fără să-ți faci probleme că cineva te-ar putea judeca sau că ai putea fi incomodat de atitudinea turiștilor care nu agreează canabisul.
Coral Cove Resort este situat în Little Bay, una din cele mai frumoase stațiuni din Jamaica, la 15 km de complexul turistic Negril. Este construit într-un mic golf chiar pe o plajă cu nisip fin, locația fiind ideală și pentru organizarea de nunți sau petrecerea lunii de miere așa cum este promovată și pe pagina de Facebook. Opțiunile pentru activități în afara complexului sunt foarte variate grație naturii extrem de ofertante din Jamaica – de la izvoare minerale, plajă, sporturi acvatice, pescuit, până la drumeții și excursii în pădurile exotice din zonă.

Complexul oferă amatorilor semințe gratuite din toate soiurile de canabis crescute și îngrijite chiar în incintă iar pentru cei interesați de preparate culinare cu canabis și specialități, lista disponibilă este uimitor de lungă. Toate mesele oferite sunt organice cu ingrediente culese direct din grădinile și serele lor și infuzate cu diferite soiuri de canabis.

Ganjasana

image-asset

Ganjasana este un retreat dedicat celor care doresc să exploreze practicile spirituale și meditația, dar, în special, să practice yoga într-un raport de complementaritate cu canabisul.
Canabisul folosit în activități, programe și preparate culinare este organic și cultivat chiar de fondatori însă retreat-ul se adresează exclusiv femeilor.
Așa cum reiese și de pe pagina de Facebook, misiunea lor este de a combina practicile spirituale cu proprietățile terapeutice ale plantei într-un refugiu aflat în mijlocul naturii, pentru bunăstarea minții și a corpului.

O altă particularitate a retreat-ului este că nu se desfășoară doar într-o singură locație ci este mobil, ceea ce înseamnă că poți rezerva un program în Colorado sau pe o insulă exotică în funcție de ofertele pe care le postează frecvent pe canalele lor de comunicare.

420 Yoga Retreats

71HRa+NtOcLDeviza 420 Yoga Retreats este High Yoga și se adresează în principal cuplurilor, dar nu numai, care doresc să petreacă împreună un sejur de relaxare combinat cu practici spirituale.
Complexul se află în Manitou Springs, Colorado, iar de Sfântul Valentin organizează un sejur special pentru cupluri.
Pe parcursul a 3 zile, personalul din cadrul complexului se angajează să întărească relația dintre cei doi și să îi ajute să evolueze atât individual cât și împreună. Prin folosirea unor soiuri de canabis adecvate activităților incluse în program, prin yoga, masaj, meditație, ședințe de consiliere și relaxare, organizatorii susțin că pot ajuta cuplurile să lucreze conștient asupra relației și comunicării dintre ei în scopul de a le fortifica și armoniza.

De asemenea, la fel ca și Ganjasana, cei de la 420 Yoga Retreats se pot reloca pentru a organiza retreat-uri pentru grupuri mai mari în Colorado Rocky Mountains unde desfășoară o lungă serie de activități care includ canabisul terapeutic și recreativ în mijlocul naturii, cât mai departe de tumultul agresiv al spațiilor urbane.

Cannabliss Retreats

cannabliss-logoCannabliss Retreats se află în însorita Californie dar desfășoară evenimente în toată lumea începând cu USA, Canada, Jamaica și continuând cu alte locații deosebite care se pliază pe planurile de călătorie ale doritorilor.
Misiunea lor este explorarea minții, optimizarea funcționării organismului și trezirea spirituală. Programele lor includ workshop-uri despre plantă precum și canabisologie, oferă doar mese pe bază de alimente BIO, ședințe de yoga, meditație și ceremonii spirituale, workshop-uri de wellness, concerte precum și un set de petreceri pe stilul pool-side party.
Conform prezentărilor de pe website, echipele lor sunt compuse din facilitatori și traineri specializați în terapiile cu canabis, fitoterapeuți, psihologi, nutriționiști, cannabis chefs, maeștri spirituali recunoscuți și maseuri profesioniști.

O bună parte din review-urile primite pentru programele de cinci zile organizate de ei reflectă opinii cât se poate de pozitive din partea participanților. Aceștia afirmă că retreat-ul le-a schimbat viața și-l descriu ca fiind mult mai mult decât un simplu sejur pe bază de canabis ci mai degrabă un eveniment educativ cu rezultate benefice asupra corpului și minții.

Glowing Goddess Getaway

GlowingGG-LOGO-2018Glowing Goddess Getaway este un alt retreat exclusiv pentru femei situat în Pescadero, California. Are un headline destul de prietenos al cărui mesaj îndeamnă femeile din toată lumea să îndrăznească să nu mai ascundă „relația” pe care o au cu canabisul și să își „găsească tribul”.
Fondatoarele, Deidra Bagdasarian și Sailene Ossman, descriu retreat-ul ca pe un spațiu care oferă infrastructura necesară pentru a reuni femeile sătule de măștile sociale, femei care iubesc și respectă canabisul, doresc să-și vindece mintea și corpul și să intre în legătură cu alte persoane care gândesc la fel și trăiesc după aceleași principii.
De asemenea, mesajul lor transmite și faptul că retreat-ul este deschis doar celor care nu corespund protretului femeii standard promovate de mass-media cu atitudine posh, bitchy sau duplicitară ci mai degrabă cel al femeii libere, creative, nonconformiste și naturale.

Evenimentele lor sunt organizate pe proprietăți private în diferite zone pe teritoriul SUA unde consumul de canabis în scop recreațional este legal. Un astfel de eveniment combină toate activitățile și produsele posibile pe bază de canabis: open bar-uri unde se servesc nenumărate soiuri de marijuana, felurite obiecte pentru consum recreațional sau terapeutic, preparate culinare cu canabis, yoga, tehnici de concentrare, masaj, dansuri și o lungă serie de alte activități inedite și relaxante.
Cercul funcționează pe bază de abonament, mai exact, doritoarele trebuie să se înscrie și să plătească 4.20 USD / lună ceea ce le oferă acces la toate întâlnirile private și pe forumul membrilor, invitație la toate întâlnirile de weekend și notificări cu privire la toate evenimente viitoare marca Glowing Goddess Getaway.

Elevate + Flow

Untitled-1

În Sonoma, California, la ferma Geyser Peak Ranch se organizează retreat-ul cu numele Elevate + Flow. Ferma se întinde pe o suprafață de 50.000 mp. de dealuri virgine iar accesul se face doar pe bază de certificat de membru.
Aici se pot experimenta deopotrivă canabisul și yoga sub îndrumarea unui maestru dar centrul se bucură și de prezența unui astrolog și un specialist în plante care conduce participanții în călătoria pe drumul canabisului. Evenimentele Elevate + Flow se află printre primele mișcări recente care au contribuit la destigmatizarea consumului de cannabis prin educație cu privire la utilizările sale și impactul terapeutic pe care îl are asupra minții și organismului.

În cadrul programelor și evenimentelor pe care le organizează, echipa Geyser Peak Ranch, sunt incluse sesiuni de meditație și yoga, preparate culinare și băuturi pe bază de canabis și produse BIO crescute chiar la fermă precum și concerte cu muzică de relaxare.

Alaska Cannabis Retreat

unnamedOare unde se află Alaska Cannabis Retreat altundeva decât în … Alaska? Acest complex se întinde pe o suprafață de peste 1oo de mii de mp. iar accesul la complex se face printr-un singur drum. Oferă activități variate într-o zonă cu aer extrem de curat și multe posibilități de diversitment și sport – alpinism, ciclism, drumeții, pescuit, toate cu echipament disponibil pentru închiriat în cadrul complexului.

Fiecare cameră este dotată cu un dulăpior echipat cu tot ceea ce-i este necesar unui fumător: bong-uri,  mini bong-uri, pipe, vaporizatoare, foițe, filtre, etc. Canabisul cultivat și crescut local este pus la dispoziție contra cost.

Centrul oferă tururi ale serelor în care cultivă și cresc canabisul precum și în zonele de stocare. De asemenea, se găzduiesc seminarii despre cultivare și creștere, gătit și terapii pe bază de canabis astfel încât, cine își dorește cu adevărat să învețe, poate să plece de la complex gata instruit.
Turiștii pot opta pentru tururi la atracțiile locale cum sunt Denali National Park, Hatchers Pass și Talkeetna. Pentru cei care-și fac probleme că nu pot conduce deoarece s-au relaxat prea tare, complexul pune la dispoziție un șofer care-i plimbă peste tot, bucuros să oprească la orice locație pe care pasagerii doresc să o viziteze.

În încheiere, dacă acest articol v-a stârnit cheful de călătorit, vă dorim drum bun!

Sănătate și Încredere! Natura fie cu noi!

Sursă: Cannadish, Lonely Planet, Comunitatea Pro Canabis România, Leafly, Soulretreat.ro.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close