Cadrul spiritual și practicile energetice în tratamentul cancerului

Nu există boli imposibil de tratat, ci doar indivizi imposibil de tratat – a spus celebrul specialist în medicina cu plante, dr. John Cristopher. Practicile energetice sunt complementare tratamentului de bază prezentat în Protocolul Verde.

Majoritatea oamenilor privesc boala ca pe un ghinion în viaţă, o nedreptate, mai ales dacă este vorba de o maladie ereditară sau este molipsită de la cineva.

Cancerul nu este rezultatul unui singur factor ci o construcție extrem de complexă a mai multor aspecte cum sunt alimentația necorespunzătoare, deficitul nutrițional și mediul toxic. Alături de aceste cauze, o componentă foarte importantă este componenta emoțională a bolii.

Apariția și dezvoltarea oricărei boli are la bază o emoție negativă care ne-a afectat puternic, survenită în urma unui eveniment petrecut în trecutul apropiat sau îndepărtat. Cu toate că, probabil nu mai conștientizăm în prezent, acel eveniment a creat în noi o reacție atât de puternică încăt ne-a afectat sistemul de gândire ghidat de subconștient precum și viziunea asupra vieții. Mai mult decât atât, acea emoție puternică pe care am trăit-o a rămas în corpul nostru sub formă de energie, fiind înglobată de sistemul energetic. Singurul motiv pentru care nu ne dăm seama de acest lucru este datorat faptului că mintea operează constant, ca un calculator, stocând amintirile și informațiile vechi în subconștient. Subconștientul funcționează ca o arhivă activă a tuturor evenimentelor pe care le-am trăit vreodată și modul în care le-am perceput. Odată ajunse în subconștient, acele informații devin mult mai greu de accesat, însă efectele lor apar în acțiunile noastre inconștiente și în modul în care percepem viața – cu deschidere și pozitivism sau cu frică și negativism.

Câmpul energetic

Fiecare ființă umană are un câmp energetic în jurul corpului. Unii oameni îl numesc “aură”, iar alții îi spun “corp de lumină”. Câmpul energetic uman crează legături directe cu ADN-ul și este responsabil de codurile genetice ale sănătății, de orice boală care poate să se dezvolte în organism, posedând, în același timp, inteligența, memoria și abilitatea de a ne vindeca. Dacă emoțiile noastre sunt negative sau incoerente iar percepția este distorsionată, atunci comunicarea dintre câmpul energetic și ADN este afectată, iar acest lucru conduce spre sursa tuturor bolilor.

Pentru a ilustra cât mai bine cum arată și cum funcționează câmpul energetic uman putem arunca o privire la modul în care el este reprezentat în cultura Buddhistă. Buddhiștii împart acest câmp energetic  în 7 centri energetici principali denumiți Chakre sau meridiane energetice.
Meridianele sunt canalele prin care energia circulă de la un organ la altul aşa cum sângele circulă prin vasele sanguine. Meridianele fac parte din anatomia energetică a corpului nostru. Ele reprezintă o parte mai apropiată de nivelul fizic şi acum există deja modalităţi ştiinţifice de evidenţiere a traseelor meridianelor care corespund exact cu ceea ce se ştia de mii de ani în Medicina Tradiţinoală Chineză. Chiar şi medicii de familie au început să îşi trimită pacienţii la acupunctură, datorită faptului că prin reglarea meridianelor, se obţine un efect foarte clar în restabilirea sănătăţii.

Chackrele/meridianele sunt situate în plan vertical, astfel:

– primul în perineu (Muladhara Chakra )

– al doilea la două degete sub ombilic (Swadhisthana Chakra)

– al treilea în plexul solar (Manipura Chakra)

– al patrulea la mijlocul sternului (Anahata Chakra)

– al cincilea la mijlocul gâtului (Vishuddha Chakra)

– al şaselea între sprâncene (Ajna Chakra)

– al şaptelea în creştetul capului (Sahasrara Chakra)

Aceşti 7 centri preiau energie din mediul înconjurător şi după ce ea este folosită de organism, eliberează în exterior energia uzată, funcționând ca un fel de hidrocentrală. Cum spuneam mai sus, dacă pe parcursul vieții, am suferit anumite traume care ne-au afectat puternic iar acestea au fost procesate de către creier, stocate în subconștient și integrate în câmpul nostru energetic, au dat naștere la niște blocaje în organism. Aceste blocaje, afectează buna funcționare a chakrelor despre care am vorbit mai sus, nepermițând energiei să circule liber și fluent, astfel încât organismul să o folosească eficient și să o elibereze complet după ce a fost folosită. Lipsit de aportul energetic necesar bunei sale funcționări, organismul uman dezvoltă o serie de afecțiuni.

Așadar, concomitent cu o dietă sănătoasătratamentactivitate fizică regulată și un climat psihologic favorabil, este important să identificăm traumele care ne stăpânesc subconștientul unde acestea se stochează în timp, apoi să lucrăm la eliminarea lor, a cauzelor spirituale ale bolilor precum și la eliberarea blocajelor energetice.

Tehnicile de vindecare a energiei eliberează rădăcina emoțională care alimentează boala din punct de vedere energetic. Iar dacă avem dubii în această privință, nu trebuie decât să ne gândim că, atunci când reducem întreaga materie la cea mai mică măsură, ajungem la energie, adică la rădăcină.

O mulţime de studii efectuate în ultimele decenii arată că, dacă se urmează o anumită disciplină spirituală în viaţă, de la participarea la slujbele religioase la meditaţie sau alte practici spirituale, sănătatea se fortifică. Beneficiile practicilor spirituale asupra sănătăţii sunt atât de profunde, încât oamenii de ştiinţă au început să studieze care sunt diferenţele legate de sănătatea persoanelor credincioase și cea a ateilor. Scanarea creierului arată că meditaţia şi rugăciunea pot să schimbe activitatea cerebrală şi să îmbunătăţească reacția sistemului imunitar. De asemenea, practicile spirituale pot regla pulsul şi tensiunea arterială, ambele crescând rezistența la stres al corpului uman.

Cum procedăm?

Evaluarea nivelului în care suntem afectați de traume, vindecarea acestora și curățarea câmpului energetic se poate realiza prin următorii 3 pași:

  1. Discuții cu un specialist psihoterapeut care poate ajuta la identificarea acelui moment în care trauma/traumele s-au produs și au început să lucreze potrivnic. Aceasta este cauza somatizării bolii.
  • Este important să alegem un psihoterapeut familiarizat cu domeniul spiritual și deschis către această sferă. De asemenea, este important ca acesta să profeseze în baza unei viziuni globale atât asupra planului psihologic cât și asupra celui spiritual și să integreze în practica sa, atât psihoterapia cât și terapiile spirituale.
  1. Odată identificată trauma, apelarea la un maestru spiritual sau persoane specializate în lucrul cu câmpul energetic uman. Atunci când veți face acest lucru, veți constata că trauma suferită a provocat un blocaj energetic care se situează chiar în zona în care s-a instalat boala.
  • Studiați riguros și informați-vă foarte bine atunci cand alegeți acest maestru spiritual. În prezent, există persoane care pretind că sunt specializate în lucrul cu energia, însă nu au pregătirea și dedicația necesară pentru aceste practici.
  1. Alegerea și practicarea unor tehnici spirituale care presupun eliberarea energiei.

Kundalini YogaTai ChiReikiEFT, sunt doar câteva exemple de practici energetice care acționează asupra minții relaxând-o și oferindu-i claritate și, în același timp, ajută la desfacerea anumitor blocaje energetice care pot fi cauza afecțiunilor fizice.

Fiecare din tehnicile enumerate mai sus sunt extrem de benefice în cadrul tratamentului alternativ pentru vindecarea cancerului și nu numai.

Un alt set de alte terapii spirituale îl veți găsi aici. Cercetați și vedeți ce vi se potrivește cel mai bine apoi treceți la treabă cu îndredere, mintea și inima deschisă.

Este esențial să nu neglijăm această ramură deoarece ea acționează benefic atât asupra psihicului nostru, ajutându-ne să fim mai realiști, mai pozitivi și mai puternici, cât și asupra corpului energetic, susținându-l în procesul de vindecare.

În încheiere, vă dorim Sănătate și Încredere! Natura fie cu noi!

1 gând despre „Cadrul spiritual și practicile energetice în tratamentul cancerului

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close