Climatul psihologic | plan decizional în lupta cu cancerul

  ”Gândurile ne îmbolnăvesc! Așa apare cancerul” spune Prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan, om de știință român care, în anul 1981, a lansat cartea „Inteligența materiei”. Climatul psihologic favorabil este esențial și completează tratamentul de bază prezentat în Protocolul Verde.

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că un gând este o formă de energie care produce rezultate concrete. Sau aproape pentru nimeni. Cu siguranță, nu pentru cei interesați de îmbunătățirea calității vieții. Fizica cuantică scoate acum la suprafață tot mai multe informații și experimente legate de puterea minții, lucruri despre care vorbesc, sub o formă sau alta, toți marii învățători, oameni de știință și liderii spirituali ai tuturor timpurilor.

Gândirea pozitivă este esențială în procesul de vindecare dar este și un mod bun de prevenire a bolilor . Ne creăm realitatea cu propriile gânduri care acționează asupra organismulu nostru la fel de eficient ca nutriția și tratamentul de bază.

Stresul, care azi a luat proporții gigantice, ura, mânia, îndoiala, neîncrederea în ceilalți, invidia, gelozia și alte emoții negative provoacă în corp un pH acid, favorabil apariției și dezvoltării cancerului. Depresia are și ea un efect nociv asupra organismului, nu doar că împiedică vindecarea, dar poate favoriza debutul altor boli. Frica este la fel de periculoasă. Orice dezechilibru emoțional aduce, mai devreme sau mai târziu, boala”, a explicat profesorul Dulcan, conform ampress.ro.

Un mini videoclip care explică extrem de bine somatizarea bolilor se găsește mai jos. Sursa – Medicina Naturistă

Unul dintre cei mai renumiți vindecători ai antichității, Avicenna, spunea: “Medicul are trei mijloace de luptă împotriva bolii – cuvântul, planta şi cuțitul”. Observați? Pe primul loc este  cuvântul. Cuvântul este puterea pe care o avem de a ne exprima gândurile, de a comunica și de a crea evenimentele din viaţă, este una dintre cele mai puternice unelte ale omului de a-și crea realitatea. În cuvinte se află puterea şi energia create de gândire, ele sunt nişte transmisii energetice care, în funcţie de încărcătura lor, adică de frecvenţa lor joasă sau înaltă, ne pot face rău sau bine. În vindecarea de la distanţă grupurile de tămăduitori se roagă pentru cei aflaţi departe de ei trimițând gânduri pozitive spre cel bolnav, astfel ajutând la procesul de vindecare. Orice cuvânt are o frecvenţă vibratorie. De aceea, este benefic ca omul să utilizeze doar cuvinte de înaltă vibraţie, încărcate de iubire, bucurie și încredere. Fiecare cuvânt atrage  o energie asupra celui care îl exprimă şi energia produsă se află în strânsă legătură cu vibraţia cuvântului.

Una dintre cele mai bune metode de a ne controla gândurile este să practicăm în mod constant exerciții de concentrare. În general, mintea noastră este dezorganizată, de multe ori chiar haotica. Extrem de multe gânduri rulează cu repeziciune, puține dintre acestea rămânând în minte pentru mai mult timp și asta din cauza capacității noastre reduse de concentrare, drept urmare gândurile inconștiente care se stochează în subconștient, ne conduc în mare măsură viața.

Tehnici de concentrare și modelare a gândirii

  • Tehnica de concentrare a mintii urmăreşte să menţină mintea ancorată asupra unei forme sau a unui obiect o perioadă cât mai lungă de timp. Alegeți o imagine care vă place apoi priviți-o fără să clipiți și fără să vă mutați privirea, timp de câteva minute. După ce mintea și-a redus considerabil din turații, fixați-vă privirea asupra unui singur punct din imagine, apoi închideți ochii şi vizualizați mental întreaga imagine, minim 5 minute.
  • Există și autosugetionarea pozitivă, care se bazează în principiu pe eliminarea expresiilor de genul ”nu pot, îmi este  greu, dificil, imposibil”, înlocuindu-le cu afirmații pozitive și benefice, cum ar fi: ”Pot face asta, sunt in stare, sunt o persoană puternică, inteligentă și sănătoasă!”  S-a constatat că absolut orice obicei, chiar și orice dependență se poate schimba sau trata dacă o înlocuim și repetăm noua acțiune sau afirmație timp de 21 de zile. Practic, este nevoie de 21 zile ca traseele neuronale create în timpul desfășurării unei noi activități (care se repeta zilnic pe parcursul acestei perioade) să se stabilizeze. Dr. Maxwell Maltz, o personalitate remarcabilă în domeniul medical, a observat din practica medicală că pacienților cu membrele amputate le trebuiau 21 de zile pentru a nu mai simți diverse senzații “fantomă” la nivelul membrului amputat.
  • Cercetările efectuate în domeniul psihologiei, încă din 1970, au descoperit că scrisul, ca și metodă terapeutică, s-a dovedit util în traume, abuzuri, depresie și boli grave precum cancerul. S-a arătat că după o ședință de 20 de minute de terapie prin scris, zilnică, practicantul simte că a reluat controlul asupra propriei vieți. Pentru asta, nu trebuie stabilită o vizită la  psiholog. Metoda poate fi aplicată individual prin enumerarea tuturor aspectelor negative care se doresc eliminate din viața fiecăruia – sănătate precară, situație financiară grea, etc. Această terapie este extrem de eficientă și ajută persoanele care o aplică să se detensioneze, să își manifeste temerile și emoțiile și să ajungă la soluții prin conștientizarea problemelor expuse în mod discret pe o coală de hârtie care ține loc de ascultător sau terapeut.
    Un alt beneficiu este legat de recitirea, după o vreme, o gândurile scrise în momentele critice și dovada momentului prezent că acele clipe au trecut. Acest fapt crește încrederea în sine  și dovedește că puterea este în interiorul nostru, acolo vom găsi întotdeauna resursele necesare pentru a zâmbi și a doua zi.

“Dacă tu crezi că poți, poți, dacă tu crezi că nu poți, nu poți.” – Henry Ford

Sănătate și Încredere! Natura fie cu noi!

Mai multe despre acest aspect vital în procesul de vindecare găsiți în capitolul care îl tratează în Protocolul Verde

Reclame

1 gând despre „Climatul psihologic | plan decizional în lupta cu cancerul

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat asta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close