Pelinița | Artemisia annua – o plantă care lovește cancerul direct sub centură

Cu toate că marea majoritate a doctorilor nu pomenesc nimic despre această plantă, ea s-a dovedit a fi extrem de eficientă în tratarea cancerului și poate însoți cu succes tratamentul de bază prezentat în Protocolul Verde.

Pelinița, numită la noi și Mătura Raiului sau pelin dulce (denumirea în latină este Artemisia annua), este o plantă ierboasă, frumos mirositoare, din familia Compositae. Crește pe terenuri virane, pe lângă case și grajduri și pe terenuri necultivate de la țară. În România, se găsește pe marginea Văii Aiudului și pe malul Mureșului. Este o plantă viguroasă, erectă, anuală, aromatică, crește până la 120-130 cm înălțime și 100 cm lățime iar, toamna, tulpina plantei devine roșiatică. În China antică, planta era utilizată în scopuri medicinale, fiind folosită pentru tratarea răcelii și a febrei (malarie).

Substanța activă a acestei plante se numește artemisinina. Ea a fost descoperită în anul 1969 de către Tu Youyou, om de știință, chimistă și farmacistă de origine chineză.  Tu Youyou a reușit să separe artemisinina din plantă iar aceasta a fost utilizată cu un succes răsunător în tratamentul epidemiei de malarie din perioada Războiului din Vietnam. Artemisinina este antimalaric recunoscut, fiind eficientă în lupta împotriva tulpinilor de Plasmodium cu rezistență medicamentoasă. Pelinița este antihemoragică, consolidează musculatura, iar semințele sale sunt bune pentru boli de ochi, răceli pe timpul verii, malarie, dizenterie și infecții fungice sau microbiene.

Conform ultimelor cercetări științifice, reiese că leucemia, cancerul de colon, melanomul (cancer de piele), cancerul la sân, cancerul la prostată, tumorile cerebrale și cancerul la rinichi răspund uimitor de bine la tratamentul cu artemisinină. Planta este eficientă și în tratarea cancerului la pancreas. Artemisinina atacă celulele canceroase provocând procesul de apoptoză însă lasă celulele sănătoase intacte. A fost testată pe 55 de tipuri de celule canceroase și a avut efecte pozitive într-o largă sferă de tipologii de cancer. În mod evident, are proprietatea de a reduce și de vindeca tumorile.

Un articol în limba engleză, ce prezintă 14 studii științifice care au dovedit eficacitatea artemisininei în stoparea, prevenirea și tratamentul mai multor tipuri de cancer se găsește aici.

Este recomandat să fie administrată împreună cu fier pentru o eficiență sporită în tratamentul cancerului. Tabletele cu fier se iau câteva zile până la începerea tratamentului cu artemisinină.
De asemenea, este recomandat ca medicamentul să se ia pe stomacul gol. Se poate lua însă cu puțin iaurt și ulei cu conținut de Omega 3. Cea mai importantă este administrarea de seară deoarece manifestările bolilor canceroase sunt active noaptea. Nu este recomandată administrarea medicamentului după tratamente cu raze, deoarece acesta provoacă răspândirea fierului în întregul organism.

Pe internet se comercializează sub formă de capsule, tablete și extract (cu alcool, sub formă de picături). Capsula de artemisinina supliment nutritiv de la firma Vita Crystal sau Herbacom este recomandată împotriva afecțiunilor maligne (boli incurabile, care se extind la alte țesuturi învecinate), cancer mamar, leucemie mieloida (leucemia mieloida acută la copii reprezintă cancerul sângelui și al măduvei osoase, este un tip de cancer în care măduva osoasă produce un număr mare de celule sanguine anormale), cancer pulmonar.

Capsulele de la firma Vita Crystal conțin ingrediente active precum flavonoide (compuși care se găsesc în fructe, legume, cum ar fi vitaminele C și E, care au acțiune antioxidantă), sorg, mure, prune, coacăz negru, coacăz roșu, cozi de cireșe. O capsulă de artemisinin conține 294 mg. de extract din peliniță.

Surse: Pub Med, News-Medical, cancertreatmentresearch.com, Collective Evolution

În încheiere, vă dorim Sănătate și Încredere! Natura fie cu noi!

%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close