Lactatea & Zahărul | interzise în alimentația anticancerigenă

Nu mai este un secret pentru multă lume faptul că, alături de hrana procesată, alcoolul, fumatul și carnea roșie laptele și zahărul sunt două dintre alimentele care generează și hrănesc cancerul.  

Statisticile indică faptul că bolile canceroase sunt mult mai frecvente în țările dezvoltate, unde se consumă o hrană foarte rafinată, supusă unor tehnici intense de procesare termică.

Așa cum este expus pe larg în capitolul despre nutriție din Protocolul Verde care prezintă tratamentul naturist pentru vindecarea cancerului, zahărul alb rafinat dar și laptele de origine animală reprezintă cei mai mari factori favorizanți pentru apariția bolii. Foarte mulți specialiști vorbesc despre faptul că un consum excesiv de carbohidrați rafinați – zahăr și făină albă, grăsimi saturate, mezeluri și proteine animale cresc de trei ori riscul de metastaze la bolnavii de cancer.

Din nefericire, mulți medici și specialiștii din domeniul medical nu sunt instruiți în legătură cu nutriția și, practic, nu știu nimic despre ea și despre importanța ei în combaterea și prevenția cancerului. Alimentația este vitală. Ea poate provoca dar poate și vindeca o lungă serie de boli și ar trebui să fie punctul central al educației medicale.

Totodată, medicii sunt instruiți să prescrie medicamente și atât. Acest lucru este regretabil și este unul dintre motivele pentru care bolile multiple nu dispar iar incidența apariției cancerului continuă să crească în fiecare an.

Dr. Aseem Malhotra, un doctor binecunoscut în Marea Britanie, a avut un discurs puternic susținut în fața Parlamentului European despre educația medicală modernă și despre medicii care dețin cunoștințe generale. Este unul dintre cei mulți care continuă vorbească despre faptul că lumea medicală se confuntă cu o „epidemie de doctori dezinformați” așa cum puteți citi în acest articol.

Zahărul şi cancerul

adaptiveimage.resizePe lângă favorizarea obezităţii, diabetului şi afecţiunilor cardiovasculare, consumul de zahăr creşte, totodată, riscul de dezvoltare a cancerului.

Dr. Otto Warburg împreună cu alți experți în domeniul sănătății vorbeau despre modul în care cancerul „iubește” zahărul, încă din anii 1920.  Majoritatea medicilor nu le spun pacienților lor că, atâta timp cât continuă să mănânce alimente prelucrate,  zahăr și lapte de origine animală, vor avea întârzieri în cadrul procesului de vindecare sau vor eșua în tratarea cancerului și a altor boli grave.

Teoria doctorului Warburg confirmă faptul că celulele maligne și creșterea tumorilor sunt cauzate de celule care generează energie prin intermediul adenozin trifosfat (ATP) printr-o defalcare neoxidantă a glucozei (zahărului).

zahar-lala

Practic, celulele canceroase procesează diferit zahărul, comparativ cu celelalte celule din organism transformând cantităti mai mari de zahăr în lactat decât țesuturile normale. Cercetătorii numesc acest fenomen efectul Warburg, care prespunune că celulele canceroase descompun mai rapid zaharurile, stimulând astfel creșterea tumorilor. Acest lucru insemnă că, dacă celulele canceroase există deja în organism, consumul de zahăr poate crește viteza lor de înmulțire. Altfel spus, o alimentație fără zahăr sau cu foarte puțin zahăr este benefică pentru vindecarea cancerului.

Cancerul prosperă în mediul acid şi nu poate supravieţui în mediul alcalin. Celulele canceroase induc organismului şi mai multă aciditate, pentru că sunt producătoare de acid lactic iar consumul de zahăr generează producerea unei cantități și mai mari de acid lactic în organism.

F1.largeAceasta este și concluzia la care a ajuns și Lewis Cantley, profesor la Universitatea Harvard şi director la Beth Israel Deaconess Cancer Center.

„O treime din cancerele cele mai întâlnite, inclusiv cancerul la sân şi la colon, prezintă pe suprafaţa lor receptori de insulină. Insulina se ataşează de aceşti receptori şi trimite un semnal către tumoare ca aceasta să consume glucoză. Dacă se întâmplă să avem în corp o tumoare cu receptori de insulină, aceasta va fi stimulată să consume glucoza din sânge, astfel că tumoarea va creşte”, a explicat Dr. Cantley. Atunci când mâncăm sau bem lichide care conțin zahăr, este provocată o creştere bruscă a nivelului insulinei în corp, ceea ce servește drept un catalizator pentru dezvoltarea cancerului.

De asemenea, Dr. Robert Lustig afirmă că efectele nocive ale zahărului constituie o criză a sănătăţii publice. „Când este vorba de crize ale sănătăţii publice este nevoie de decizii mari. Tutunul şi alcoolul oferă un exemplu excelent. Am făcut o alegere conştientă că nu putem renunţa la ele, dar am decis să limităm consumul lor. Cred că zahărul trebuie tratat exact la fel”, spune Lustig.

Dânsul a tras un semnal de alarmă în publicația online Nature, la începutul acestui an, într-un articol semnat şi de Laura Schmidt şi Claire Brindis, colegele sale de la Universitatea California. Cei trei profesori susţin că efectul nociv al zahărului ar trebui luat în considerare de autorităţi, iar acestea ar trebui să aplice aceleaşi măsuri ca în cazul alcoolului şi al tutunului: taxe, limitarea accesului în funcţie de vârstă, interzicerea lui în şcoli.

O lectură amplă, în limba engleză pe această temă o puteți găsi în cartea „Cum ucide zahărul” de nutriționistul John Yudkin, carte care este disponibilă în variantă online aici.

Care este soluția?

Sugar-and-cancer-cells-749602Conform Organizaţiei Naţiunilor Unite, pentru prima dată în istoria omenirii, bolile cronice cauzate de dietă (precum afecţiunile cardiace, diabetul şi cancerul) ucid mai multe persoane decât bolile infecţioase. Cele mai recente date arată că 35 de milioane de persoane mor anual din cauza acestor afecţiuni. De asemenea, la nivel mondial numărul persoanelor obeze este cu mult mai mare decât numărul persoanelor subnutrite. Aceste statistici îngrijorătoare pot fi explicate prin faptul că în ultimii 50 de ani consumul de zahăr la nivel mondial s-a triplat.

Dacă puteți elimina 90% din zahărul procesat din dietă, practic, înfometați cancerul iar dacă reușiți să îl eliminați 100% aveți șanse de vindecare mult mai rapidă.

Majoritatea oamenilor pot elimina cu ușurință produsele cu un conținut mare de zahăr rafinat – prăjituri, bomboane, biscuiți, băuturi carbogazoase cu zahăr, etc. Problema este că multe din alimentele care sunt ambalate și vândute în magazine abundă de zahăr rafinat, dar acest lucru nu este specificat pe etichete. Produsele cum ar fi iaurtul, cerealele, grâul normal sau grâul integral și chiar produsele cu conținut scăzut de calorii pot conține foarte mult zahăr. În videoclipul de mai jos sunt exemplificate produsele cu cel mai ridicat conținut de zahăr, comercializate și consumate în mod obișnuit de oamenii din întreaga lume.

Cea mai ușoară modalitate de a elimina zaharurile rafinate nedorite este de a nu mai cumpăra, din comoditate, alimente pre-ambalate și de a nu mănâncă la restaurante. Multe restaurante se aprovizionează de la hypermarket-uri unde produsele conțin mari cantități de zahăr, alimentele sunt semi-congelate iar preparatele au făcut un drum foarte lung în camioane în care nu se știe cum au fost păstrate, din țara de unde sunt importate.

Zahărul poate fi lesne înlocuit cu ștevie, miere BIO, melasă, sirop de arțar.

Lactatea și cancerul

„Cazeina este, fără îndoială,  cea mai relevantă substanță cancerigenă identificată vreodată.” afirmă Thomas Colin Campbell, biochimist și nutriționist pe care îl puteți urmări vorbind pe marginea acestui subiect în videoclipul de mai jos.

T.C. Campbell este autorul cărții „Studiul China” – scrisă după zeci de ani de cercetări în domeniul nutriţiei. Studiul China a fost publicată în anul 2004 în Statele Unite si este considerată, la ora actuală, drept “cel mai complet studiu despre nutriţie realizat vreodată, cu implicaţii extraordinare asupra dietei, pierderii în greutate şi sănătăţii pe termen lung”.

Studiul pune sub semnul întrebării dogmele alimentare. Reunește zeci de cercetări desfășurate timp de mai bine de 27 de ani, sub patronajul Institutului Național pentru Sănătate din SUA și al Institutului American pentru Cercetarea Cancerului, care l-au finanțat. Au fost antrenate universități și laboratoare de prestigiu și o armată de savanți din întreaga lume, rezultând sute de comunicări științifice publicate în literatura de specialitate.

casein_cancer_titleÎn urma definitivării acestui studiu, Cambell concluzionează – „Ce am învățat de-a lungul drumului este că putem să pornim și să oprim cancerul. Porniți-l prin creșterea consumului de cazeină, opriți-l prin scăderea sau înlocuirea acesteia cu proteine vegetale. „

Cazeina, constituie pâna la 87% din proteina laptelui de vacă dar și din absolut toate preparatele din lapte. Rezidurile rezultate din descompunerea cazeinei produc mucus dens și filamentos care se prinde de alte mucoase obstrucționând diversele conducte ale tractului digestiv. În medie, o persoană care consumă lactate, are în organism circa 4-5 litri de mucus care obstrucționează organele interne : rinichii, splina, pancreasul, aparatul respirator, etc.

În zilele noastre, înlocuirea laptelui matern cu lapte de vacă sau formule pentru copii este foarte des întâlnită. Laptele uman este bogat în lactoză, care creează un mediu favorabil dezvoltării bacteriilor pozitive în intestinul gros al copilului. Laptele de vacă conține anumite tipuri de proteine și anticorpi, pe care copilul nu le poate digera. Aceste substanțe, în loc să fermenteze normal, putrezesc în intestinul copilului, atunci când el este hrănit cu lapte de vacă sau alți înlocuitori de origine animală. Acest lucru cauzează autointoxicare, dezechilibre ale microflorei și duce la degenerarea intestinului copilului.

dairy-and-cancerCopiii în varstă de unu-doi ani au deja păr și unghii, așa că nu mai au nevoie de cazeină. Sistemul lor digestiv nu mai produce cheag, iar cazeina devine nedigerabilă sau chiar otrăvitoare. Cazeina nedigerată este cauza diverselor umflături din organism, formează pietre la rinichi, blochează vasele de sânge și deformează degetele. Alte ingrediente nedigerate din laptele de vacă se acumulează sub forma unor substanțe mucoase în țesuturi și tendoane. Mucusul este o substantă plină de bacterii provocatoare de boli. Bioterapeuții consideră că laptele de vacă este sursa substanțelor mucoase din organismul nostru pe tot parcursul vieții. De aceea cei care beau lapte de vacă găzduiesc de multe ori în organismul lor bacterii care cauzează boli precum gripa, răceala, astmul, bronșita și multe altele.

kp52nlqsvi9xadw64gdyÎn plus de asta, cazeina este cea care generează acidoza în organism, care, la rândul ei generează și menține dezvoltarea cancerului. Consumul de lactate este asociat cu diverse forme de cancer, în general pe zona hormonală: cancer mamar, de prostată sau cancer ovarian.

„Laptele este un produs riscant pentru omenire. Ca pediatru văd asta în fiecare zi. Văd copii care suferă de afecțiuni legate sau asociate consumului de lapte și produse lactate: eczeme, acnee, constipație, reflux gastroesofagian, deficit de fier, anemie. Proteina din laptele de vacă este cea mai alergică. „ afirmă și doctorul pediatru Paul Porras.

Lactatele organice conțin la fel de multă grăsime saturată, colesterol și galactoză, precum și alte substanțe nocive pentru om, ca și lactatele obișnuite. Deci lactatele organice nu sunt cu nimic mai puțin nocive prin comparație cu produsele lactate care se găsesc pe rafturile magazinelor.

Care este soluția?

IMG_4921-0-640x360

Luând hotărârea de a renunța la consumul de lapte de origine animală, foarte mulți oameni obișnuiți cu gustul și cu utilizarea frecventă a acestuia în alimentație, aleg să folosească, din ce în ce mai mult, o serie de alternative de lapte vegetal, acestea fiind cel puțin la fel de gustoase și, cu siguranță, cu mult mai sănătoase. Iată cinci alternative pentru înlocuirea laptelui obișnuit:

  1. Laptele de cocos este unul dintre cele mai apreciate tipuri de lapte vegetal, datorită gustului unic, extrem de plăcut, dar și pentru beneficiile pe care le aduce acesta sănătății noastre. Astfel, laptele de cocos are un efect antibacterial, antiviral și antifungic (adjuvant al sistemului imunitar), stimulează metabolismul, pierderea kilogramelor în plus și acumularea de masă musculară, îmbunătățește digestia, încetinește eliberarea zahărului în sânge, previne oboseala, anemia, ulcerul, inflamația articulațiilor și artrita.
  2. Laptele de caju reprezintă o altă alternativă foarte gustoasă și, totodată, sănătoasă, cu care puteți înlocui laptele de origine animală. Caju-ul are un conținut impresionant de vitamine, minerale și antioxidanți, cum ar fi vitaminele E, K și B6, cupru, fosfor, magneziu, zinc, seleniu și fier.
  3. GettyImages-545331984Laptele de migdale este, de asemenea, o altă alternativă sănătoasă, plină de nutrienți, atât în ceea ce privește vitaminele (C, B1, B2, B3, B6, B9 și E), cât și mineralele (calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu și zinc). De altfel, există o serie impresionantă de beneficii pe care le aduce sănătății consumul de migdale: reduce tensiunea arterială, menține sănătatea inimii, întărește oasele și musculatura, îmbunătățește vederea, menține pielea sănătoasă, stimulează sistemul imunitar și ajută în lupta anti-cancer.
  4. Laptele de orez este o variantă hipoalergenica de lapte vegetal, ales deseori în special pentru faptul că reprezintă o extraordinară sursă de energie, carbohidrații conținuți de acesta reprezentând combustibilul ideal pentru toate celulele organismului uman, inclusiv celula cerebrală. De asemenea, laptele de orez conține vitaminele B3 și B6, precum și fier, cupru și magneziu.
  5. Laptele de soia rămâne una dintre vedetele sortimentelor vegetale, fiind foarte popular în rândul celor care aleg să nu mai consume lapte provenit de la animale. Soia are un conținut bogat de minerale (calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu și zinc), vitamine (B1, B2, B3, B6, B9, D, E și K) și proteine de bună calitate.

În încheiere, vă dorim Sănătate și Încredere! Natura fie cu noi!

Surse: Cum ucide zahărul, Dr. Pavel Chirilă, Get Holistic Health, Collective EvolutionReal Farmacy, Mercola, MdAnderson, GreenInfoMed, Science Daily, Healthy Holistic Living, Doctor Aseem, nobelprize.org, Descoperă, science.howstuffworks.comUniversity of California San FranciscoWikipedia.

%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close