Mediu & Sport


Alături de alimentația alcalină, medicația de bază și suplimentele, mediul și exerciţiile fizice sunt factori cruciali în procesul de vindecare.

În oraşe, în marile aglomerări urbane, datorită gazelor de eşapament, a poluării, a fumului de ţigară, a smogului industrial, al antenelor de telefonie mobilă, a stresului și presiunii energetice, etc., se crează un mediu extrem de nociv, încărcat cu ioni pozitivi. Acest mediu nociv favorizează starea de aciditate a organismuluiceea ce duce la apariția cancerului dar îi și înlesnește dezvoltarea.  Cu cât aciditatea este mai mare în organismul nostru, cu atât mediul este mai propice pentru formarea celulelor canceroase. De asemenea, cu cât organismul nostru este mai puțin oxigenat, cu atât este o gazdă mai prietenoasă pentru dezvoltarea și înmulțirea celulelor canceroase.

În natură, într-un mediu curat şi oxigenat există mai mulţi ioni negativi, numiţi şi “vitamine ale aerului”, iar în unele regiuni din natură (munte, malul mării sau cascade de apă) unde apa se află într-o continuă mişcare, proporţia ionilor din aer este de 2.000 ioni negativi faţă de 1.000 ioni pozitivi pe cm3. S-a constatat că acest raport este cel mai benefic pentru fiinţa umană.

Sportul ajuta la alcalinizarea organismului. Exerciţiul fizic ne oxigenează întregul corp punând în mişcare sistemul limfatic şi, totodată, ne permite să eliminăm, prin procesul transpiraţiei, toxinele acumulate în corp şi aciditatea din ţesutul adipos. Activitatea fizică ne ajută să ne fortifiem şi să devenim mai flexibili, ne întăreşte sistemul cardiovascular, oasele şi articulaţiile. Sportul îmbunătăţeşte metabolismul, normalizează presiunea sanguină, echilibrează nivelul trigliceridelor din sânge şi nivelele de insulină.

Este indicat ca sportul să fie practicat la o intensitate și durată suficient de mare cât să producă transpiraţie. De ce? Pentru că transpiraţia din timpul efortului fizic ajută la eliminarea rezidurilor de metabolism acide, reducând totodată stresul oxidativ şi crescând pH-ul sângelui. Apatia trebuie învinsă iar beneficiile sportului asupra minții și a corpului sunt de netăgăduit.

* înnotul și sporturile acvatice dar și subacvatice sunt cele mai indicate și cel mai ușor de integrat în tratamentul cancerului.

Sportul și timpul petrecut în natură, pe plajă, în pădure, pe munte, chiar și în parc sau în grădină sunt factori primordiali în procesul de vindecare. Ambele acționează benefic atât asupra psihicului cât și asupra bunei dsfășurări a tuturor funcțiilor din organismul uman.

Sănătate și Încredere! Rămâneți în mișcare! Natura fie cu voi!

Mai multe despre tratamentul de bază, suplimente, climatul psihologic, cadrul energetic și practici spirituale, mediu și sport, veți găsi studiind Protocolul Verde.

 

Reclame
%d blogeri au apreciat asta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close