Cadrul Spiritual & Practici Energetice


5Nu există boli imposibil de tratat, ci doar indivizi imposibil de tratat – a spus celebrul specialist în medicina cu plante, dr. John Cristopher.

Complementar medicației și alimentației, mai există un tratament: spiritualitatea. O mulţime de studii efectuate în ultimele decenii arată că, dacă aveţi o anumită disciplină spirituală în viaţă, de la participarea la slujbele religioase la meditaţie, sunteţi, în general, mai sănătoşi. Beneficiile practicilor spirituale asupra sănătăţii sunt atât de profunde, încât oamenii de ştiinţă au început să studieze care sunt diferenţele legate de sănătate dintre credincioşi şi necredincioşi. Scanarea creierului arată că meditaţia şi rugăciunea pot să schimbe activitatea cerebrală şi să îmbunătăţească reacția sistemului imunitar. De asemenea, practicile spirituale pot reduce pulsul şi tensiunea arterială, ambele reducând răspunsul la stres al corpului uman. Oamenii internaţi în spitale care nu au folosit niciun fel de practici spirituale, au avut perioade mai lungi de spitalizare de până la trei ori, în medie, faţă de cei care au fost regulat la biserică sau au practicat meditaţia.

Care este firul comun al acestor lucruri? Unele forme de practici spirituale duc la un stil de viaţă mai sănătos şi la o viaţă mai sănătoasă. Este vorba aici de practica spirituală în general, nu de una anumită. Astfel de rezultate au convins cercetătorii că există o mare putere vindecătoare în spiritualitate.

Yoga, Tai Chi, Reiki, EFT, acționează asupra minții relaxând-o și oferind claritate și, în același timp, ajută la deblocarea anumitor blocaje energetice care pot fi cauza afecțiunilor fizice.

Este esențial să nu neglijăm această ramură deoarece ea acționează benefic atât asupra psihicului nostru, ajutându-ne să fim mai realiști, mai pozitivi și mai puternici, cât și asupra corpului energetic, susținându-l în procesul de vindecare.

Modul în care aceste practici ajută la vindecarea cancerului împreună cu un set de practici recomandate sunt detaliate pe larg în Protocolul Verde.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close