Spânzul | Helleborus – planta otrăvitoare care, în doze controlate, ne vindecă de cancer.

Cu toate că este o plantă toxică, spânzul este foarte puternic în vindecarea cancerului și altor boli severe. O doză de 200 grame din această plantă, adică a cincea parte dintr-un kilogram ucide un om; însă dacă este consumat sub îndrumarea unui specialist poate salva vieţi. Curele cu spânz pot însoți cu succes tratamentul de bază prezentat în Protocolul Verde.

Extrem de apreciat, controversat, dar fără îndoială insuficient studiat, spânzul este o plantă care are potenţialul de a salva milioane de vieţi.

illustration_helleborus_niger0Din punct de vedere botanic, spânzul aparţine familiei Ranunculaceae, genului Helleborus, care cuprinde aproximativ 20 de specii, multe dintre ele crescând şi în România. De altfel, cea mai mare concentrare de specii se întâlneşte în Balcani şi Carpaţi. De obicei, în ţara noastră, spânzul creşte la altitudinea de peste 500 metri. Este o plantă cu rizom lung şi rădăcini puternice. Are o tulpină dreaptă, nu mai înaltă de 50 centimetri iar frunzele sunt mari, cu 5-7 lobi. Florile sunt mari, cu miros specific iar culoarea petalelor diferă în funcţie de specie, de regulă acestea fiind verzi, roşu-purpurii, albe sau violet închis.

Planta apare la sfârşitul iernii – începutul primăverii dar frunzele răsar mai târziu, prin aprilie. Creşte în special la umbră şi umezeală, la marginea pădurilor. Rădăcinile sale sunt unul din cele mai puternice medicamente din lume pentru un mare număr de boli – de la vindecarea reumatismului până la vindecarea cancerului și a tumorilor benigne.

Primul cercetător român care a studiat această plantă cu succes a fost regretatul doctor Vasile Boici care, în anii ’60, a vindecat cazuri extrem de grave de reumatism cu ajutorul unor fierturi din spânz preparate în casă. În acea perioadă, doctorul Boici a primit și tratat oameni bolnavi de ani de zile şi imobilizaţi în scaun cu rotile care, după câteva şedinţe de tratament cu spânz au plecat acasă pe picioarele lor.

c3În urma studiilor și aplicațiilor sale, doctorul Boici a brevetat o serie completă de medicamente pe bază de spânz – „Boicil” – care au fost folosite într-o gamă largă de afecţiuni. Ulterior, după moartea sa, acestea au fost uitate fiind treptat înlocuite cu alte tratamente mai puțin naturale și, totodată, mai puțin eficiente în tratarea reumatismului, artritei și altor afecțiuni osoase.

În anii ’80, domnul profesor universitar doctor Boite, a făcut un set de experimente fascinante cu spânz, demonstrând că extractele din acesta plantă intensifică activitatea imunitară, produc necroza tumorilor benigne şi maligne și favorizează în anumite doze refacerea unor ţesuturi distruse de boli degenerative.

Pentru aceste studii dl. profesor Boite a primit în anul 1983 premiul Academiei Române. Din nou, după moartea dânsului, nu a avut cine să fructifice aceste studii pentru obținerea unor medicamente eficiente în vindecarea unor boli extrem de grave cum este și cancerul.

spanzÎnsă, din fericire, din ce în ce mai multe cercetări științifice au dovedit că spânzul conţine numeroase substanţe glicozize, heleborina, helebrina, rezine, saponozide, protoanemonina şi diverse minerale. Începând cu anii 2000, tot mai mulți cercetători români dar și de peste hotare au început să studieze intens sceste substanțe, studiile lor conducând fără dubii la confirmarea faptului că spânzul tratează cancerul.

Au existat numeroase cazuri de cancer al sistemului sangvin şi limfatic (leucemie, limfom malign, myelom multiplu) care au fost vindecate în urma tratamentelor cu spânz.

Într-un articol publicat pe Science Direct în anul 2006, este redat un studiu conform căruia Helleborus produce apoptoza celulelor leucemice și a celor maligne.

Ca urmare a cercetărilor efectuate în anul 2012, la Facultatea de Biologie celulară și moleculară, Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, s-a publicat un nou studiu conform căruia multe specii de Helleborus contribuie la vindecarea cancerului acționând ca un citostatic natural, au efect antioxidant, antiinflamator, antireumatic, antimicrobian și de fortificare a sistemului imunitar.

Într-un alt studiu condus în anul 2016 de către un grup de cercetători români, s-a demonstrat că Helleborus purpurascens, sub formă de tinctură, are efect citotoxic asupra celulelor cancerigene.

Cum se întrebuințează spânzul în tratamentul cancerului?

untitled6Important | Administrarea pe cale internă a spânzului trebuie să se facă numai la sfatul medicului sau specialistului şi sub strictă supraveghere. Doza minimă de pulbere este de 0,25 grame de rădăcină pisată şi cea maximă nu trebuie să depăşească 1 gram pe zi. Dozele sunt prescrise şi în funcţie de vârsta, greutatea şi starea generală a sănătăţii pacientului.

Nu trebuie uitat nici că spânzul este interzis bolnavilor cardiaci deoarece accelerează viteza sângelui, lucru fatal pentru un hipertensiv. Tratamentul cu spânz impune şi renunţarea la barbiturice, antibiotice şi vasodilatatoare, alături de adoptarea unul regim din care vor fi excluse total cafeaua, grăsimile, alcoolul şi tutunul.

Alimentaţia va fi bazată pe fructe, legume, cereale şi lactate naturale, de calitate cât mai bună, pe cât posibil proaspăt preparate. Nu se va pierde din vedere consumarea unei cantităţi semnificative de legume şi fructe în stare proaspătă (evident, dacă starea organismului permite aceasta).

flori-rosii-27-spanzExistă o serie de produse naturiste pe bază de spânz care sunt preparate în așa fel încât intoxicațiile să fie evitate ele având indicații clare pe ambalaj sau în prospectul medical.

Durata unei cure cu spânz este de 21 de zile (3 săptămâni). Pe parcursul curei, doza de plantă utilizată poate să fie constantă sau, de la caz la caz, doză variabilă (crescătoare). Cu fiecare doză de spânz se ia şi jumătate de linguriţă de pulbere de lemnul Domnului (Arthemisia abrotanum), care are efecte antitoxice şi protectoare hepatice, atenuând efectele toxice ale spânzului. Ceai de lemnul Domnului se poate procura de-aici și poate fi măcinat pentru obținerea pulberii.

Pentru tumori cerebrale, tumori oculare, cancer de col uterin, cancer genital, cancer intestinal, cancer pulmonar, cancer de os, cancer la gât, cancer pancreatic, cancer în stări avansate, cu metastaze.

Cura de spânz cu doză crescătoare:

Se ține în special în cazuri de cancer foarte avansate, ce necesită o intervenţie suficient de rapidă, sau la persoane care prezintă o stare de vigoare adecvată a organismului, pentru care cura cu spânz cu doză constantă este de intensitate prea redusă. Pulberea se prepară prin măcinarea rădăcinii de spânz care poate fi achiziționată de-aici cu ajutorul unei râşniţe electrice şi cernerea printr-o sită foarte fină (pentru făină). Cântărirea dozei necesare pentru o zi se va face cu ajutorul unei balanţe farmaceutice de mare precizie.

– în primele 3 zile ale curei (ziua 1 – ziua 3) se iau 0,20 grame pe zi

– în următoarele 3 zile (ziua 4 – ziua 6) se iau 0,30 grame pe zi

– în următoarele 3 zile (ziua 7 – ziua 9) se iau 0,40 grame pe zi

– în următoarele 3 zile (ziua 10 – ziua 12)se iau 0,50 grame pe zi

– încă 9 zile (ziua 13 – ziua 21) se ia o doză de 0,6 grame pe zi

clump-hellebore-2Mod de administrare: pulberea se va lua dimineaţa, pe stomacul gol, la scurt timp după trezire. Modul de administrare: pulberea atent cântărită se plasează sub limbă şi se păstrează astfel timp de 15 minute, după care se înghite cu putină apă. Cu fiecare doză de spânz se ia şi jumătate de linguriţă de pulbere de lemnul Domnului.

Pauzele între cure: între 2 astfel de cure cu spânz este necesar să se realizeze o pauză de minim o săptămână – cel mai indicat fiind de 2 săptămâni. în perioadele de pauză dintre cure se recomandă utilizarea altor plante mai blânde, cu proprietăţi regenerante, tonice.

* În cazul în care pulberea nu mai este suportată în administrarea sublinguală (apar iritaţii) sau există tulburări care nu permit acest gen de administrare, aceeaşi doză de spânz se va administra sub formă de macerat la rece, astfel: doza de spânz pentru o zi (0,2-0,6 grame) se lasă la macerat în jumătate de pahar (50 ml) cu apă plată sau de izvor, un interval de minim 6 ore (peste noapte). Dimineaţa se consumă pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de a mânca, întreaga cantitate de macerat, nefiltrat (împreună cu pulberea de spânz rămasă în pahar).

Pentru cancer de sân, cancer tiroidian, cancer genital, flbromatoză uterină, chist ovarian.

Cura de spânz cu doză constantă:

Se realizează de obicei la începutul tratamentului în afecţiuni tumorale maligne (cancer) care nu se află în ultimele faze de evoluţie (prin urmare există încă timpul necesar şi starea de vigoare adecvată pentru realizarea a cel puţin 2-3 cure cu spânz), sau în cazurile unor afecţiuni tumorale benigne.

În astfel de cazuri, folosirea unei doze unice mici, pregăteşte organismul pentru etapele următoare în care se va apela la cura cu doze crescătoare. S-a constatat că în aceste cazuri curele care urmează sunt mai uşor suportate de către organism.

Doza unică (1 zi) – recomandată în majoritatea cazurilor de acest tip este de 0,2 grame (200 miligrame) de pulbere din rădăcina uscată. Pulberea se prepară prin măcinarea rădăcinii cu ajutorul unei râşniţe electrice şi cernerea printr-o sită foarte fină (pentru făină). Cântărirea dozei necesare pentru o zi se va face cu ajutorul unei balanţe farmaceutice de mare precizie.

Cura constantă – În fiecare dintre cele 21 de zile de tratament se va administra o singură dată pe zi, doza de 0,2 grame de pulbere de spânz.

Mod de administrare: pulberea se va lua dimineaţa, pe stomacul gol, la scurt timp după trezire. Pulberea atent cântărită se plasează sub limbă şi se păstrează astfel timp de 15 minute, după care se înghite cu puţină apă.

Pauzele între cure: între 2 astfel de cure cu spânz este necesar să se realizeze o pauză de minim o săptămână – cel mai indicat fiind de 2 săptămâni. în perioadele de pauză dintre cure se recomandă utilizarea altor plante mai blânde, cu proprietăţi regenerante și tonice.

* În cazul în care pulberea nu mai este suportată în administrarea sublinguală (apar iritaţii) sau există tulburări care nu permit acest gen de administrare, aceeaşi doză de spânz se va administra sub formă de macerat la rece, astfel: doza de spânz pentru o zi (0,2 grame) se lasă la macerat în 50 ml cu apă plată sau de izvor, un interval de minim 6 ore (peste noapte). Dimineaţa se consumă pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de a mânca, întreaga cantitate de macerat, nefiltrat (împreună cu pulberea de spânz rămasă în pahar).

Observații importante:

ceaiPentru rezultate optime, în perioada curelor cu spânz este necesar să fie folosite plante cu proprietăţi antitoxice, cu efecte de drenare şi tonifiere Ia nivel hepatic. Dintre acestea se recomandă în special: lemnul Domnului (Artemisia abrotanum) cum am amintit și mai sus, salvia (Salvia ofBcinalis), seminţele de armurariu (Syllbum marianum).

Vindecarea bolilor grave (mai ales a cazurilor de cancer) cu ajutorul spânzului presupune fenomene foarte intense de eliminare a toxinelor şi purificare corporală. Aceste fenomene sunt fireşti în timpul curei şi ele nu trebuie să îngrijoreze sau să vă facă să renunţaţi, ci dimpotrivă. Este vorba în principal de:

fenomene mai drastice de eliminare a tumorilor – acestea pot fi uneori şocante, datorită puternicului efect de „lichefiere” a formaţiunilor tumorale pe care îl are spânzul. De obicei aceasta este etapa cea mai dificilă a tratamentului deoarece eliminarea acestor tumori, în funcţie de localizarea lor, se face prin „porţile” cele mai apropiate: gât, anus, uretră, vagin etc. În această etapă pot apare stări de greaţă şi dureri de cap mai intense, precum şi alte fenomene caracteristice situaţiei particulare în care vă aflaţi. Din acest motiv este necesară supravegherea şi asistenţa medicală de specialitate.
Câteva testimoniale ale persoanelor care s-au vindecat cu spânz și au experimentat efectele tratamentului sunt disponibile aici.

diaree – se manifestă cel mai adesea după prima zi a curei şi continuă uneori pe întreaga durată a acesteia. În cazul în care apar mai mult de 45 scaune diareice pe zi este necesară utilizarea unor plante cu proprietăţi astringente, fără a urmări însă blocarea completă a eliminării prin scaun. Se va folosi în astfel de cazuri o infuzie foarte concentrată (1 lingură la cană) din scoarţă de stejar (Quercus robuf) şi flori de răchitan (Lythrum salicariâ). Totodată este indicat consumul unei cantităţi ceva mai mari de lichide, pentru a preveni deshidratarea.

stări uşoare de ameţeală – s-a remarcat că acestea apar mai ales la începutul tratamentului, în primele zile, ca urmare a punerii în circulaţie a unei mari cantităţi de toxine. Fenomenul dispare în mod natural, de obicei după prima săptămână de tratament. În cazul folosirii plantelor adjuvante recomandate în final, e posibil ca aceste stări să nu apară deloc sau să fie foarte mult diminuate.

În încheiere, vă dorim Sănătate și Încredere! Natura fie cu noi!

Surse: Plante medicinale de la A la Z, Formula AS, Minunea Naturii, Plante Medicinale Miraculoase din Flora Romaniei – Ilie Tudor, Mihai Minoiu, Sciencedirect.com, PubMed, ResearchGate, Descoperă.ro.

%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close