APA | Medicament viu, tratament spiritual și mediul perfect pentru vindecarea cancerului.

Ce este această minunată substanță incoloră, insipidă, inodoră, care ne potoleşte setea, ne hrănește, ne purifică, ne liniștește sau ne activează așa cum nu o poate face niciun alt lichid?

“Apa este un element viu care trăieşte şi moare. Este o entitate vie, „Sângele Pământului-Mamă, care se naşte în pântecele pădurii.” așa cum afirmă și Viktor Schauberger, în cartea sa Vrăjitorul Apei (o Scurtă introducere la Teoriile Ecotehnologice Naturale).

Formată în miezul umbros al pădurii, apa se maturizează pe măsură ce se ridică încet din pământul curat. În drumul său ascendent, ea adună oligoelemente şi minerale. Doar când este matură, şi nu înainte, iese la suprafață sub formă de izvor. Ca izvor propriu-zis, spre deosebire de izvoarele de scurgere, are o temperatură de aproximativ +4°C, temperatura optimă pentru sănătatea apei și implicit, a tuturor organismelor pe care urmează să le hrănească în drumul ei pe pământ.

maxresdefaultOdată ajunsă la maturitate, adică atunci când este îmbogăţită corespunzător cu materii prime, ea poate să ofere, să se lipsească liber de anumite elemente, permiţând astfel şi celorlalte forme de viaţă să se dezvolte.

Cunoașterea căii de formare și maturizare a apei ne aduce la relația sa cu sănătatea umană și modul în care este ideal ca ea să fie utilizată pentru tratarea bolilor și menținerea sănătății. Atunci când este tratată, păstrată și consumată incorect apa se îmbolnăveşte/contaminează răspândind această stare de boală tuturor celorlalte organisme, inclusiv omului, provocându-i degradarea fizică, mentală și energetică.

Astfel, putem deduce cât de important este ca apa să fie tratată, consumată şi depozitată în aşa fel încât aceste consecințe să fie evitate.

Dacă am înțelege cu adevărat că viața și condiția noastră de sănătate depind de apă, am avea grijă de ea la fel cum avem grijă de corpul nostru care constă în aproximativ 80% din această substanță. Calitatea apei în procesul de tratare a cancerului este, cel puțin, la fel de importantă ca și alimentația și tratamentul de bază descrise în Protocolul Verde.

Medicamentul APĂ – starea de consum, obținere și mod de stocare.

hd-mineral-water-spring-in-forest-old_eoc77z_ke__f0000În lucrarea sa “Metabolismul tumorilor”, doctorul biochimist Otto Heinrich Warburg a  demonstrat că toate formele de cancer sunt caracterizate de două condiţii de bază: acidoza şi hipoxia (lipsa de oxigen). A descoperit de asemenea, că celulele canceroase sunt anaerobe (nu respiră oxigen) şi nu pot supravieţui în prezenţa nivelelor ridicate de oxigen. Conform doctorului Warburg, toate celule normale cer în mod absolut oxigen însă celulele canceroase pot trăi fără oxigen – este o regulă fara excepţie. Ţesuturile canceroase sunt ţesuturi acide, în timp ce ţesuturile sănătoase sunt ţesuturi alcaline. Aceste descoperiri ne aduc la consumul de apă alcalină și forma în care apa trebuie menținută în așa fel încât să manifeste eficiența maximă în tratamentul cancerului.

Pentru ca apa să se mențină în forma ei optimă și să devină un element purificator și curativ pentru organism, atunci când este consumată, ea trebuie păstrată în forma pe care o are în momentul maturizării – curată, alcalină și bogată în oligoelemente şi minerale cum este apa de izvor.

Ce fel de apă trebuie consumată și cum se menține apa în forma ei optimă pentru tratamentul cancerului?

În primul rând este bine să știm că pentru menținerea stării de sănătate se recomandă consumul a unui minim de 1.5 L de apă pe zi de către persoanele adulte. În prezent, viața nu-i mai dă timp omului să își conștientizeze regulat nevoile fiziologice. Din acest motiv, este bine să aibă în vedere o cantitate de apă pe care să-și aducă aminte să o consume zilnic.

water_l1Totodată, s-a dovedit că stresul crește nevoia zilnică de apă a organismului până la 3.7L la bărbați și 2.7L la femei conform acestui studiu.

Cantitatea de apă consumată zilnic este importantă insă, în tratamentul cancerului, alcalinitatea și consumul ei în cadrul unei diete pe bază de fructe, legume, pește, fără lactate este primordială. Așa cum spuneam mai sus, celulele canceroase se dezvoltă într-un mediu anaerob ( fără oxigen). Prin urmare, atunci când nivelul de oxigen din organism este ridicat, prin consum constant de apă alcalină şi apă ionizată, condițiile devin aerobe, situație în care celulele canceroase nu supraviețuiesc iar creşterea lor este inhibată. Alimentația, însă, este o condiție de bază pentru ca acest lucru să se întâmple. Puteți afla mai multe despre alimentele pe care este indicat să le consumați în combinație cu apa alcalină, precum și despre cele interzise din Protoclolul Verde.

Ce fel de apă este bine să se consume?

Apa alcalina este recomandată de medici și terapeuți deoarece efectele sale sunt deosebit de benefice asupra sănătății. Se numește apă alcalină pentru că pH-ul acestei ape este de minim 8,0-9, deci un pH alcalin.

Consumul de apă alcalină sau ionizată (cu un pH mai mare de 8.0) neutralizează radicalii liberi, cei care conduc adesea la apariția cancerului însă este esențial ca ea să fie consumată concomitent cu o alimentație verde. În combinație cu o dietă bazată pe plante și vegetale, fără lactate și carne, apa alcalină poate ajuta la reducerea acidității din stomac ameliorând simptomele de reflux laringofaringian conform acestui studiu.

Cum se obține apa alcalină?

istock_000009127348_large1Preparare acasă – Se utilizează un ulcior de sticlă (1L), în care se pune, preferabil, apă îmbuteliată cu un pH cât mai mare. Se adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu în recipient și se amestecă bine.  

Ulterior, pH-ul apei se evaluează cu un test special, care se găsește, de obicei, la magazinele specializate, de exemplu la cele unde se vând piscine sau la magazinele unde sunt comercializate filtrele de apă. Nivelul apei trebuie să fie între 8,0-9%. Dacă, în urma testării, apa nu are încă acest pH, se mai adaugă puțin bicarbonat. Recipientul se păstrează la frigider și se amestecă apa de fiecare dată înainte de consum.  

Se mai poate prepara apă alcalină și combinând numai apă cu lămâie. La 1 L și 1/2 de apă se stoarce 1 lămâie.

Mai pot fi folosite picături alcaline care se găsesc în farmacii, acestea conținând și multe minerale.

Achiziționare din magazine – în România există zone unde apa din anumite izvoare este doar alcalină dar nu și ionizată negativ. Acestea au început să fie exploatate și, de ceva vreme, apa alcalină îmbuteliată se găsește și în magazine. Câteva mărci de apă alcalină pe care le putem procura din supermarket sunt: AZUGA, Perla Moldovei și Aquavia. Producătorii acestor ape îmbuteliate afirmă că pH-ul apei se situează între minim 8.4 și maxim 9.4.

cana-filtranta-pentru-apaFolosind o cană filtrantă cu ionizare – aceste căni cu ionizare sunt variante în miniatură a ionizatorelor non electrice. Ele sunt compuse dintr-o cană filtrantă normală, căreia i se adaugă un cartuș filtrant care are compoziția unui cartuș dintr-un ionizator non electric. Odată ajunsă în această cană, apa este filtrată devenind alcalină și ionizată negativ. O cană filtrantă cu ionizare oferă o apă cu un pH între 8 – 9,5 și ORP (ionizare negativă) între – 100 mV și – 300 mV, în funcție de parametrii sursei de apă.

Prin achiziționarea și utilizarea unui ionizator de apă electricIonizatoarele de apă electrice sunt aparate casnice care produc apă alcalină, ionizată și încărcată cu hidrogen. Ele au, de asemenea, și componente electronice sofisticate care permit selectarea nivelul de alcalinitate al apei. Aparatul se conectează la rețeaua de apă, legându-se fie direct la robinet, fie la țeava de apă rece. Apa de la robinet sau rețea trece printr-un furtun şi ajunge în ionizator unde este filtrată. Ionizatoarele sunt aparate sofisticate care includ componente scumpe (titan, platină, mini computere, touch screen-uri, sisteme sofisticate de autocurățare) și presupun și o investiție inițială mai mare.

leveluk jr ii-600x600Apa KangenCompania Kangen oferă o gamă de aparate de filtrare, alcalinizare și ionizare a apei, unele din ele ridicând alcalinitatea apei la un pH de 11.5. Aparatele Kangen sunt prezente în spitalele din Japonia și o parte din spitalele din USA.

Achiziționarea unui aparat Kangen reprezintă o investiție destul de mare însă beneficiile pe termen lung sunt testate și dovedite iar această variantă merită luată în calcul, în special în cazul în care ea poate deveni o investiție comună – un grup de oameni poate achiziționa un aparat la comun și cei din grup pot apela, pentru aprovizionare, la aceeași sursă de apă.

În tratamentul cancerului este total neindicat consumul apei îmbuteliate cu un pH mai mic de 8.0, precum și consumul apei de la robinet netratate pentru alcalinizare.

Apa de la robinet este extrem de acidă, conține urme de metale grele, fluor, clor și o serie de chimicale extrem de nocive pentru organism care nu vor face decât să sporească slăbirea sistemului imunitar și răspândirea bolii.

Depozitarea apei.

Apa este parte din natură, acolo unde se păstrează în forma ei optimă. Astfel, este primordial să urmăm îndemnul lui Viktor Schauberger: „Înţelegeţi şi copiaţi Natura!”

vortex-fountain-640x534Atâta timp cât temperatura apei se află sub valoarea de +9°C, conţinutul său de oxigen rămâne pasiv. În aceste condiţii, oxigenul ajută la formarea microorganismelor benefice, superioare şi a altor forme de viaţă organică.

Cel mai mare dușman al apei este căldura în exces sau supraexpunerea la razele soarelui. Este bine cunoscut faptul că oxigenul este prezent în toate procesele de creştere şi de descompunere organică. Modul de focalizare a oxigenului din apă către un proces sau altul este în strânsă legătură cu temperatura acesteia.

În consecință, următoarele condiții de păstrare a apei sunt vitale pentru menținerea calității sale:

– trebuie protejată de lumina soarelui şi ţinută la întuneric, departe de toate sursele de căldură, lumină şi influenţe atmosferice.

– trebuie să fie păstrată în recipiente opace, poroase, care pe de o parte, resping lumina şi căldura directe și, totodată permit apei să respire, la fel cum toate celelalte fiinţe trebuie să facă pentru a rămâne în viaţă şi pentru a-şi păstra sănătatea.

– trebuie să ne asigurăm constant că vasele pentru depozitare sunt bine izolate, astfel încât apa din interior să fie păstrată la cea mai scăzută temperatură posibilă, preferabil cât mai aproape de +4°C .

claypots-1323747_960_720– materialele cele mai adecvate pentru stocarea apei sunt piatra naturală, lemnul şi teracota. Poate mai mult decât orice alt material, teracota a fost folosită în acest scop de mii de ani. Ea prezintă o porozitate propice pentru depozitarea apei deoarece nu lasă să se evapore prin pereţii vasului decât un procent foarte redus din apa din interior.

Plasând vasele de teracotă în zone umbrite, expuse mişcării aerului, efectul de răcire prin evaporare va fi semnificativ sporit.

– forma receipientului este un alt factor important. Majoritatea recipientelor folosite în  prezent au forme curbate, paralelipipedice sau cilindrice. Deşi acestea sunt formele cele mai economice şi mai uşor de produs cu tehnologia actuală, ele sunt defectuase din cauză că împiedică circulaţia naturală a apei şi provoacă sufocarea acesteia. Formele lor rectangulare şi/sau colţurilor în unghi drept, permit creerea unor zone de stagnare care conduc la formarea bacteriilor patogene. În plus, din cauza că materialele folosite sunt, în general, fierul galvanizat, fibra de sticlă, 31stebiz9slplasticul, adică toate materiale impermeabile, apa din interior nu primește cantitatea optimă de oxigen pentru a-și menține calitatea. În această stare își pierde proprietățile purificatoare și curative și poate deveni chiar nocivă.

Încă din antichitate, oamenii păstrau hrana şi lichidele (apă, uleiuri, vinuri) în amfore de teracotă, sigilate cu ceară de albine cu toate că, din punct de vedere raţional, această formă era total nepotrivită pentru o depozitare compactă şi eficientă din punct de vedere al spaţiului şi al uşurinţei manevrării. Este evident că alegerea acestei forme faţă de oricare alta a fost intenţionată, urmare efectelor benefice pe care ea o are asupra conținutului depozitat pe termen lung.

Apa – entitate vie înzestrată cu memorie și sensibilitate, a cărei stare poate vindeca sau îmbolnăvi organismul.

Dr. Masaru Emoto este un celebru cercetător din Japonia care a demonstrat că intenţiile pot afecta şi schimba structura fizică a lucrurilor și organismelor vii din jurul nostru.

Cercetările lui Masaru Emoto demonstrează că gândurile, cuvintele, rugăciunile dar şi muzica afectează structura moleculară a apei. Renumitul cercetător japonez a adus dovezi concrete prin mijloace fotografice. Pornind de la idea că energia gândurilor este impregnată în cuvintele pe care le rostim sau le scriem, Emoto Masaru a desfășurat o serie de experimente prin care a demonstrat sensibilitatea apei și reacția ei la această energie pozitivă sau negativă a gândurilor.

„În 1994 mi-a venit ideea de a îngheţa apa şi de a o observa la microscop. Prin această metodă, am fost convins că ar trebui să văd ceva de genul cristalelor de zăpadă. După două luni de observaţie şi eroare, această idee a dat roade. Frumoasele cristale hexagonale strălucitoare au fost create din lumea invizibilă. Eu şi personalul meu de la laborator am fost absorbiţi în ele şi am început să facem mai multe cercetări.

La început, am observat cu înverşunare cristale de apă de la robinet, apă de râu şi apă din lac. În apa de la robinet nu am putut observa cristale frumoase. Nu am putut observa nici la râuri şi lacuri din apropierea oraşelor mari. Cu toate acestea, în apa din râuri şi lacuri, care este încă destul de curată, am putut observa cristale frumoase, fiecare având propria sa unicitate”, a scris Emoto pe pagina sa de web.

În continuare, doctorul a început să examineze cum afectează gândurile şi cuvintele formarea cristalelor de apă.

Într-unul din experimentele sale, doctorul a scris pe hârtii diferite cuvinte cum ar fi “te iubesc” , “mulțumesc”, “iartă-ma” dar și “te urăsc” ,  “nu-mi pasă de tine”. Hârtiile au fost lipite pe un set de recipiente care conțineau apă și lăsate peste noapte.

„Rezultatul a fost că întotdeauna am observat cristale frumoase după ce s-au folosit cuvinte bune, muzică bună şi rugăciune. Pe de altă parte, am observat cristale desfigurate în situaţia opusă.”,a declarat doctorul.

În cadrul unei conferințe pe care Masaru Emoto însuși a susținut-o în România , ilustrînd prin imagini rezultatele experimentelor sale, a spus: „Apa are puterea magică de a da naștere tuturor lucrurilor și de a păstra informația.”

Întregul documentar despre apă care descrie și experimentele doctorului Masaru, subtitrat în limba română, îl puteți urmări mai jos.

În contextul în care corpul uman este format din aproximativ 80% apă, iar gândurile şi cuvintele noastre au un efect atât de puternic asupra apei, este esențial să fim foarte atenți cum ne controlăm gândurile și intențiile și, totodată, cum folosim cuvintele.

În funcție de aceste gânduri și cuvinte, mesajul apei devine diferit, ea comportându-se ca o entitate vie şi inteligentă rezonând cu emoţiile noastre, preluând vibraţiile şi energia mediului în care se află.

De asemenea, tratarea apei pe care o consumăm o putem face și prin proiectarea unor gânduri pozitive asupra ei și chiar atașarea unor mesaje pozitive pe recipientele în care o păstrăm. Cuvântul „mulțumesc”, care exprimă recunoștință față de această substanță vitală pentru sănătate este foarte eficient în optimizarea formulei sale moleculare.

Mesajul „te iubesc” are un efect extrem de puternic asupra structurii moleculare a apei reușind să o îmbunătățească considerabil, el având același efect pe care îl are asupra psihicului oricărui om.

APA – mediul perfect pentru vindecarea cancerului și menținerea sănătății fizice și mentale.

videoblocks-girl-practices-yoga-near-the-ocean-sea_switrqig_thumbnail-full01Oceanul și marea au un efect, cel puțin la fel de important în procesul de vindecare a cancerului, dacă nu chiar mai important, decât consumul de apă alcalină.

În cartea sa, „Blue Mind”, biologul marin Wallace Nichols, afirmă: „Începem să descoperim cum creierul nostru este puternic conectat și programat să reacționeze pozitiv la apă și cum, aflați în apropierea ei, ne liniștim și ne conectăm, capacitatea inovatoare și cea introspectivă ne sunt accelerate iar mecanismul de autovindecare al organismului ne este activat.”.

Ați observat vreodată că ne odihnim mult mai bine lângă ocean? Sau poate că ați sesizat relaxarea musculară pe care o experimentăm după o baie în apa rece a oceanului.

rocks

Atât temperatura scăzută și conținutul ridicat de sare și minerale din apă cât și încărcarea electronică a apei au un efect de bază extrem de benefic asupra organismului uman. Acest proces numit „împământare”, care este, pur și simplu, procesul de transfer al electronilor liberi în organism, „este unul dintre cei mai puternici antioxidanți pe care-i cunoaștem.”, potrivit acestui articol al doctorului Joseph Mercola.

Beneficiile apei marine și a timpului petrecut lângă mare sau ocean, pe plajă, au transformat totul într-o știință denumită talasoterapie. Talasoterapia reprezintă aplicarea în scopuri terapeutice a proprietăților apei mării, soarelui, nămolului și a alegelor marine și altor elemente asociate climatului marin. La fel de benefice pentru organism sunt și ultravioletele care previn osteoporoza, despresia, insomnia și atenuează simptomele bolilor autoimune.

Prin aerosoli, atât marea cât și oceanul asigură o tonifiere a căilor respiratorii și stimulează imunitatea. Nici un aparat, oricât de perfecţionat ar fi, nu reuşeşte să producă aerosoli atât de binefăcători, precum marea. Cura cu aerosoli este cu atât mai binevenită, cu cât tot timpul anului, căile aeriene superioare sunt bombardate de poluare. Având în vedere concentrațiile de aproape 100% oxigen din proximitatea mării, acest mediu este extrem de benefic în cazul tratării metastazelor pulmonare.

417-swimming-in-the-sea-has-b-0Apa de mare abundă în vitamine, minerale și elemente necesare pentru a ne menține la nivelul de sănătate optimă iar activitățile în apa de mare deschid porii, permițând o absorbție maximă a acestor substanțe benefice.

Apa mării ajută la întărirea oaselor, eliminarea toxinelor și determină procesul de regenerare a celulelor. De notat este faptul că aceste efecte benefice apar abia după 12 minute de baie în mare. Aşadar, dacă vreţi să beneficiaţi de aceste efecte ale apei marine trebuie să staţi în mare cel puţin un sfert de oră.

Marea ajută la îmbunătățirea climatului psihologic, unul din planurile cheie în vindecarea oricărei boli.

Aerul marin are binemeritata reputație de a fi excelent pentru sănătate, deoarece este bogat în ioni negativi și încărcat cu iod. Ionii negativi acționează asupra organismului uman conferindu-i starea de bine și de destindere. De asemenea, ionii negativi echilibrează și nivelurile de serotonină, hormon care ajută la reducerea stresului, crescând gradul de fericire.

Sportul practicat în apă sau pe malul apei face minuni pentru organism. Începând cu alergările pe malul mării, continuând cu tehnici de meditație activă sau surfing și înnot, activitățile desfășurate lângă apă au un efect de necontestat în menținerea sănătății si chiar vindecarea unor boli foarte grave la fel cum este și cancerul.

Marea este eficientă pentru persoanele care suferă atât de stări de anxietate cât și de depresie  deoarece că ajută la relaxarea organismului. Este suficient să asculți zgomotul valurilor sau să contempli o întindere uriașă și liniștită de apă, astfel încât să te simți mult mai calm și mai optimist. Marea are darul de a „spăla” gândurile negre, de a goli mintea și de a ușura suferința prin dianmica ei constantă și starea de permanentă schimbare.

Un studiu efectuat de Universitatea Canterbury, Universitatea Otago și Universitatea de Stat din Michigan au demonstrat următorul lucru – doar o privire spre ocean contribuie la scăderea nivelului de stres și la obținerea unui sentiment de bunăstare. Contemplarea oceanului ne întărește sentimentul de conexiune cu ceilalți, reduce nivelul de stres și generează o stare de optimism, factori esențiali în procesul de vindecare a oricărei boli.

woman-running-beach-footage-085647805_prevstillÎn discursul său „Blue Mind in the Desert”, susținut la TedEX, Wallace J. Nichols sumarizează cât se poate de frumos electele naturii și a apei asupra sănătății:

„Natura este medicină – o plimbare pe plajă; o sesiune de surfing; o plimbare prin pădure ne vindecă. Natura evaluează ceea ce este defect în interiorul nostru. Natura poate reduce stresul, ne poate face mai creativi și ne poate conecta.”.

În concluzie, să nu neglijăm nicio clipă importanța apei în tratamentul cancerului. Atât ca și formulă, tratament spiritual cât și ca mediu, apa consumată, stocată și tratată corect poate face minuni pentru sănătate. Să o iubim așa cum merită. Atât pe cea din interiorul nostru cât și pe cea care ne înconjoară.

Sănătate și Încredere! Natura fie cu Noi!

Surse: Vrăjitorul Apei de Viktor Shaumberger, PubMed, Enagic-Kangen Water, Masaru Emoto, Doctorul Zilei, Ecomagazin, Medium.com, HuffPost, MSUtoday, Sfatul Medicului.

%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close