Păpădia | Taraxacum officinale – asigură protecția ficatului în lupta cu cancerul

Chiar dacă mulți o consideră o buruiană fără importanță, păpădia este o plantă valoroasă care poate însoți cu succes tratamentul de bază al cancerului prezentat în Protocolul Verde.

180px-Taraxacum_officinale_-_Köhler–s_Medizinal-Pflanzen-135Despre păpădie se știe că are proprietăți diuretice, detoxifiază ficatul, ajută la tratarea alergiilor și este un aliat bun în lupta contra colesterolului mărit. Este atât o plantă delicioasă în salate, aroma și gustul ei fiind similare cu frunzele de ruccola.
Totodată, este un medicament valoros recunoscut de cultura orientală și de cea occidentală de mii de ani, astăzi fiind cercetată pentru abilitățile sale de combatere a cancerului.

Utilizarea plantei în medicina greacă și cea chineză este precedată de înregistrări scrise.  Doctorii naturiști o folosesc pentru a curăța ficatul, pentru a elimina toxinele din rinichi și pentru a purifica sângele.

Păpădia nu are doar proprietăți terapeutice ci aduce și un aport foarte generos de vitamine organismului. Abundă în vitaminele cum sunt A, C, K, B6, B3, B9 și B12 și minerale precum fierul (crucial pentru generarea globulelor roșii din sânge), calciu, magneziu, potasiu (reglarea frecvenței cardiace și tensiunii arteriale), fosfor, , cupru, mangan și zinc. Rădăcina de păpădie este o sursă bună de potasiu, vitamina A, fier, calciu, acid folic, magneziu și vitamina C.

Dandelion_RootCercetările realizate la Universitatea Windsor din Canada arată că rădăcina de păpădie este foarte eficientă ca adjuvant în tratamentul pentru vindecarea şi prevenția cancerului. Aceasta are o acțiune mai eficientă și mai puțin invazivă decât chimioterapia deoarece vizează și omoară doar celulele canceroase prin procesul de apoptoză, fără a afecta și celulele sănătoase ale corpului.

Dr. Siyaram Pandey – cercetator si profesor biochimist la Windsor – a fost impulsionat de rezultatele pacienților care au consumat ceai din rădăcină de păpădie concomitent cu tratamente alopate pentru cancer, el afirmând întro conferință Ted Talk faptul că, alegând natura în procesul de vindecare, acești oameni au ales defapt să trăiască în loc să se dea bătuți prin limitarea la metode sintetice și chimice. Mai jos, pe parcursul a 18 minute, cercetătorul descrie concis și simplu cum acționează compușii plantei asupra celulelor canceroase.

Oamenii de știință de la Universitatea din Annunzio Chieti-Pasaca, Italia, au comparat extractele de curcuma, păpădie, rozmarin și anghinare într-un studiu publicat în 2010. Cercetătorii au confirmat efectul pozitiv pe care aceste plante le au asupra ficatului și vezicii  biliare. De asemenea, au demonstrat efectul lor anti-proliferativ (răspândire), antioxidant (combaterea activității radicalilor liberi) și protector. Deși curcuma are cel mai mare efect antioxidant, s-a dovedit că păpădia posedă și ea acesste calități.
Efectele de reducere a stresului oxidativ ale extractului de păpădie au fost testate pe cobai cu ficatul afectat de la tetraclorură de carbon, substanță chimică utilizată în stingătoarele de flăcări și în agenți de refrigerare care este de o înaltă toxicitate pentru ficat. S-a observat că extractul din rădăcină de păpădie solubil în apă, sau ceaiul de păpădie reduc semnificativ stresul oxidativ și inflamația prezentă în ficatul cobailor.

The International Journal of Oncology (Jurnalul Internațional de Oncologie) a publicat în anul 2011 un raport care arată că un supliment alimentar ce conține păpădie ca unul dintre principalele ingrediente, suprimă creșterea celulelor canceroase la prostată.

Un alt studiu din 2011 efectuat cu extract din rădăcină de păpădie dovedește că aceasta induce apoptoza celulelor melanomului cu rezistență la medicamente alopate, fără a otrăvi sau a afecta celulele sănătoase. Încă o data testele au dovedit că extractul din rădăcină de păpădie poate fi un excelent adjuvant neinvaziv în tratarea cancerului.

Cum se pregătește și se consumă ceaiul din rădăcina de păpădie?

Primăvara este cel mai bun moment pentru recoltarea păpădiei, în special la începutul lunii aprilie. Cel mai bine este să fie culeasă din locuri mai puțin poluate, cum ar fi zonele depărtate de oraș și de drumuri publice.

Rădăcina de păpădie poate fi achiziționată și de-aici sau poate fi culeasă, curățată, tăiată în părți mici, egale și pusă la uscat într-un loc răcoros și bine aerisit, timp de 14 zile. Apoi se păstrează în borcan de sticlă într-un loc întunecat și răcoros.

Rețete de ceai din rădăcină de păpădie:

1. Pentru prepararea ceaiului, se pun peste noapte 1-2 lingurițe (cu vârf) de rădăcini într-un litru de apă rece, se incălzeste a doua zi pană începe să fiarbă și se filtrează. Această cantitate se bea, inghititură cu inghititură, cu o oră înainte și o oră după micul dejun. Se poate adăuga doar miere, nu zahăr.

2. Se pun 60 de grame de amestec proaspăt din frunze, flori și tulpini de păpădie cu 30 de grame de păpădie uscată și se adaugă acestei compoziții 1 litru de apă cu puțină sare de mare. Când fierbe lichidul se acoperă oala și se lasă 20 de minute apoi se strecoară și se consumă câte 3 căni de ceai în fiecare zi. Se poate adăuga doar miere, nu zahăr.

Valoarea terapeutică a păpădiei în protecția și detoxifierea ficatului.

cup-of-healthy-dandelion-tea-herbal-medicine-retro-royalty-free-image-539117696-1538487191Tulpinile, frunzele și florile de păpădie stimulează fluxul dintre ficat și vezica biliară, acest lucru făcând din păpădie un ingredient cheie în formulele de purificare hepatică. Ea ajută la descompunerea grăsimilor hepatice și este un diuretic extrem de eficient. Are efecte detoxifiante cu totul excepţionale întrucât conţine în frunzele şi în tulpina sa substanţe amare, enzime şi fitohormoni care fac adevărate minuni pentru ficatul obosit şi încărcat de toxine.

În cadrul tratamentului pentru vindecarea cancerului, menținerea bunei funcționări a ficatului este esențială deoarece acesta are rolul de a elimina celulele canceroase moarte din corp iar aglomerarea acestor celule îl poate suprasolicita și deregla. Din acest motiv, consumul zilnic de păpădie în ceaiuri și salate este extrem de benefic.

Cura cu ceai din flori de păpădie pentru ficat.

Una dintre cele mai simple şi eficiente metode de a elimina toxinele, de a tonifica ficatul obosit şi de a stimula activitatea rinichilor cu ajutorul păpădiei constă în prepararea ceaiului de păpădie care poate fi achiziționat de-aici.
Se adaugă 2 linguriţe de păpădie uscată (partea aeriană alcătuită din frunze) în 250 ml. apă. Se lasă să dea în clocot, se îndepărtează de pe foc, se acoperă şi se lasă la infuzat timp de 10 minute, după care se strecoară.
Nu se îndulceşte cu zahăr. Dacă nu se poate administra ca atare, se poate îndulci cu puţină miere de albine.
Se beau 2 căni pe zi, una dimineaţa, pe stomacul gol, şi o cană seara, înainte de culcare, într-o cură de 3 săptămâni.

În încheiere, vă dorim Sănătate și Încredere! Natura fie cu noi!

Surse: Pub MedInternational Journal of Oncology, Sfatul Medicului, Formula ASMagazin Plante Medicinale, NaturalNews, Doctorul Zilei, Wiley Online Library.

%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close